ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στη Βουλή το στρατηγικό σχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Διά Βίου Μάθηση και Νεολαία

Διάδωσέ το

Κατατέθηκε στη Βουλή το Στρατηγικό Σχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Διά Βίου Μάθηση και Νεολαία κατόπιν έγκρισής του από το Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  

Οι Στρατηγικοί Στόχοι της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου  Μάθησης και Νεολαίας αφορούν στην/στις:  

ΣΣ1 Ανάπτυξη και ενδυνάμωση της Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. με έμφαση στην ποιότητα  ΣΣ2 Ενίσχυση της εξωστρέφειας, της συνεργασίας και της κινητικότητας σε επίπεδο  συστήματος Ε.Ε.Κ., Δ.Β.Μ. και Ν. 

ΣΣ3 Ειδικές δράσεις για την ισότιμη πρόσβαση στην Ε.Ε.Κ. καιτη Δ.Β.Μ., με έμφαση  στις ευάλωτες ομάδες και τον πληθυσμό χαμηλών προσόντων  

ΣΣ4 Προώθηση ψηφιακού μετασχηματισμού της Ε.Ε.Κ., Δ.Β.Μ. & Ν. ΣΣ5 Αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού των Εκπαιδευτικών Μονάδων  Ε.Ε.Κ. & Δ.Β.Μ. 

ΣΣ6 Ανάπτυξη αξιόπιστου και σύγχρονου συστήματος διακυβέρνησης της Ε.Ε.Κ.,  Δ.Β.Μ. &Ν.

 

Οι στρατηγικοί στόχοι που έχουν τεθεί επιδιώκουν την ολιστική αναβάθμιση της  παρεχόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, αρχικής και  συνεχιζόμενης, της Διά Βίου Μάθησης και της Νεολαίας σε επίπεδο (α) δομών,  υποδομών (β) διαδικασιών, (γ) περιεχομένου (Προγραμμάτων Σπουδών και Οδηγών  Κατάρτισης) και (δ) πιστοποίησης, ενώ επιδιώκεται ο επαναπροσδιορισμός και η  αναβάθμιση της Μάθησης Ενηλίκων με ειδική μέριμνα στη γενική εκπαίδευση  ενηλίκων.  

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το σχέδιο όπως κατατέθηκε στη Βουλή

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *