ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σημαντικότερες ειδήσεις της σχολικής εβδομάδας που πέρασε

Διάδωσέ το

 

«Σημαντικότερες ειδήσεις της σχολικής εβδομάδας που πέρασε» είναι τίτλος στο αποψινό  δελτίο ειδήσεων για εκπαιδευτικούς, σχολεία, γονείς, μαθητές, ειδικό επιστημονικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Για έκτη συνεχή εβδομάδα αναρτήθηκε στο διαδικτυακό κανάλι “Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα” δελτίο στο οποίο παρατίθεται κατά το δυνατόν συνοπτικά μια σειρά από τις πιο σημαντικές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις της σχολικής εβδομάδας που μόλις πέρασε, δηλαδή από 30 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2023. Το δελτίο επιμελήθηκε και ανήρτησε στον ομώνυμο διαδικτυακό του χώρο όπως πάντα το YouTube κανάλι “Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα”. Αυτό θα βρίσκεται στο κανάλι εφεξής διαθέσιμο στο κοινό προς ενημέρωση. Η συνάδελφος που εκφωνεί αυτή τη φορά η Δασκάλα Λένα Μαγαλιού.

 

Εντοπίστε τον διαδικτυακό χώρο του καναλιού εδώ και κάντε εγγραφή

Αν θέλετε να ακολουθήσετε τη σελίδα του καναλιού στο Facebook πατήστε εδώ

 

Για περισσότερα σχετικά με τις πιο σημαντικές ειδήσεις της σχολικής εβδομάδας που πέρασε, 30 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2023, παρακολουθήστε το βίντεο:

Ενδιαφέρουσες αναρτήσεις – δελτία ειδήσεων του καναλιού:

 

Αξιολόγηση: Επιστράτευσαν μέχρι και τον Πρωθυπουργό για να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση. “Το σκιάχτρο των ποινών και των διώξεων που επιχειρούν να σηκώσουν το ΥΠΑΙΘΑ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δείχνει ένα μόνο πράγμα: ότι ο αγώνας μας κερδίζει έδαφος, ότι τα ζόρια τους είναι μεγάλα!”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της.
Η ανακοίνωση
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το νέο αυταρχικό παραλήρημα της κυβέρνησης, μέσω του Πρωθυπουργού αυτή τη φορά από το… facebook, δείχνει πως ο κλάδος, συνεχίζει να ρίχνει στο «καναβάτσο» τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ για την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης «αξιολόγησης».
Αναμασώντας τις «φασόν» απειλές που χρησιμοποιούσε πέρσι ο τότε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, προσπαθεί να τρομοκρατήσει το σύνολο των εκπαιδευτικών που αυτή τη στιγμή δε συναίνει στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης γράφοντας πως «η παράλειψη ανταπόκρισης σε αυτό το καθήκον, είτε από τους αξιολογητές είτε από τους αξιολογούμενους, εφεξής θα συνιστά ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα με επιπτώσεις στην εξέλιξη του/της εκπαιδευτικού, αλλά και με στέρηση αποδοχών ενός μήνα».
Προφανώς δεν τον έχουν ενημερώσει πως τις επίμαχες κυρώσεις, τις έχουν κάνει κουρελόχαρτο οι εκπαιδευτικοί με την αποφασιστική τους στάση και την συμμετοχή τους στην απεργία αποχή που κήρυξε πέρσι η ΔΟΕ. Προφανώς και όσα έγραψε είναι στη σφαίρα της απειλής αφού ΔΕΝ συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα η συμμετοχή σε μια συλλογική μορφή πάλης, όπως τέτοια είναι και η απεργία – αποχή ή στάσεις εργασίας. Καμία παράλειψη καθήκοντος, λοιπόν, δεν υπάρχει. Ας αφήσουν τα ψέματα. …Συνεχίστε την είδηση εδώ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …