ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σεισμός: Έκλεισαν τα σχολεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Παπαζάχος: Δεν πρέπει να λειτουργήσουν τις προσεχείς ημέρες

Διάδωσέ το

Σεισμική δόνηση 6  βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 με  επίκεντρο 16 χιλιόμετρα Νότια της Ελασσόνας και 14 χιλιόμετρα Βόρεια -βορειοδυτικά ΒΔ της Λάρισας. Τρία λεπτά αργότερα ακολούθησε δεύτερη δόνηση μεγέθους 4,9 ρίχτερ. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους τις επόμενες ημέρες η μετασεισμική δραστηριότητα θα είναι έντονη.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με τον σεισμολόγο Ευθύμη Λέκκα, την Πολιτική Προστασία και τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά για τον συντονισμό των ενεργειών. Ενημέρωσε επίσης ότι δόθηκε εντολή να κλείσουν τα σχολεία.

Η ΔΠΕ Λάρισας αναφέρει σε ανακοίνωσή της λίγο μετά το σεισμό: “Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου Ενεργειών για τη διαχείριση σεισμού. Μαθητές και εκπαιδευτικοί σήμερα δεν θα μπουν για κανένα λόγο στις σχολικές μονάδες. Μεριμνήστε για την ασφαλή απομάκρυνση των μαθητών(συνοδεία γονέων και κηδεμόνων) και εκπαιδευτικών από τις σχολικές μονάδες  Για τις επόμενες ενέργειες θα λάβετε σχετική ενημέρωση”

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος μιλώντας στην ΕΡΤ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός πολύ ισχυρού μετασεισμού, ίδιου μεγέθους με τον σημερινό των 6 ρίχτερ, κάνοντας λόγο για ακολουθία αρκετών μετασεισμών.

Ο κ. Παπαζάχος τόνισε ότι τα σχολεία δεν πρέπει   να λειτουργήσουν για τις προσεχείς ημέρες. «Είναι αδύνατο να γίνει μάθημα σε κτίριο που μπορεί να χορεύει από μετασεισμούς 4 ή 4,5. Θα πρέπει να κλείσουν  για κάποιες μέρες.

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *