ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.: Ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα. Προδιαγεγραμμένο και διαρκές  έγκλημα. 

Διάδωσέ το

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) 

 Τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη 

Ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα. Προδιαγεγραμμένο και διαρκές  έγκλημα. 

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις  οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και καλεί την  κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων,  να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών, των οικογενειών των  θυμάτων, των διασωστών και όσων εμπλέκονται στην υπόθεση διάσωσης και περίθαλψης αυτών των ανθρώπων

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δυο  αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω νεκρούς, στη πλειοψηφία τους νέους  ανθρώπους, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις για την  αναζήτηση των αιτιών.  

Αυτές βρίσκονται στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης  των σιδηροδρόμων που υλοποίησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της λεγόμενης πολιτικής απελευθέρωσης των  μεταφορών. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, έδωσε αντί 45 εκατομμυρίων  ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie dello Stato Italiane Group πριμοδοτώντας  την μάλιστα με 250 εκ ευρώ. Σύμβαση που επικύρωσε και η κυβέρνηση της  ΝΔ τον Ιούλιο του 2022 με αποτέλεσμα η ιταλική εταιρεία να τσεπώσει 750  εκατομμύρια ευρώ για 15 χρόνια, εκτελώντας την «άγονη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη»!!

Πληρώνουμε για άλλη μια φορά με την ίδια μας τη ζωή τα ανύπαρκτα μέτρα  ασφάλειας και υγείας.  

Να απολογηθούν όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον  θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς  σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση,  εξειδίκευση και πιστοποίηση.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οργανωτικός Γραμματέας ΔΟΕ: Όπου έχει εφαρμοστεί αξιολόγηση οδήγησε σε φυγή από την εκπαίδευση

Να απολογηθούν όλες οι κυβερνήσεις που απαξίωσαν τα έργα  υποδομής αντί να τα ολοκληρώσουν, χωρίς συντήρηση και επισκευές που  είναι απαραίτητες για την ασφαλή τους λειτουργία. Που πέταξαν στο καλάθι  των άχρηστων τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για όλα τα  παραπάνω διαχρονικά, αλλά και λίγες μέρες πριν τη νέα, ανείπωτη τραγωδία,  όταν οι συνδικαλιστές των σιδηροδρομικών προειδοποιούσαν ότι οι  αποφάσεις των τελευταίων κυβερνήσεων είναι υπεύθυνες όχι μόνο για όσα  δυστυχήματα έγιναν, αλλά και για όσα ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν. 

Οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη ΕΕΠ ΕΒΠ, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, μέσα από  τα σωματεία μας μπορούμε να παρέμβουμε καθοριστικά ώστε όχι μόνο να  αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες στην διαχρονικά αντιλαϊκή πολιτική και  τους εκφραστές της αλλά και να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μη χάνει τη  ζωή του ή σακατεύεται κανείς στον 21οαιώνα για να βγάζουν κέρδη οι μεγάλοι  επιχειρηματικοί όμιλοι και οι πολυεθνικές. 

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές  μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί  την ανθρώπινη ζωή κόστος.  

Καλούμε όλους να σταθούν στο πλευρό των οικογενειών και συγγενών  των θυμάτων, των τραυματιών, να δώσουν αίμα σε όλα τα νοσοκομεία  της χώρας, για τους τραυματίες αυτής της τραγωδίας. Η αλληλεγγύη  είναι το όπλο μας

Δεν είναι ατυχία ούτε κακία στιγμή είναι το κέρδος πάνω απ’ τη ζωή!

Δείτε επίσης

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Διάδωσέ το Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου Ένα κείμενο για γονείς… και όχι …