ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πόθεν έσχες: Οι Δήμοι ζητούν τους ΑΦΜ των Διευθυντών

Διάδωσέ το

 Πόθεν έσχες Διευθυντών/ντριών Σχολείων

Σύμφωνα με ενημέρωση του www.fresh-education.gr, αυτές τις ημέρες πολλοί Δήμοι ζητούν τα ΑΦΜ των διευθυντών/ντριών σχολείων οι οποίοι θα πρέπει να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε δηλώσεις πόθεν έσχες στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το νέο  νόμο,  και  ως προς τις σχολικές επιτροπές, δήλωση περιουσιακής κατάστασης υποβάλλουν οι Πρόεδροι και οι διαχειριστές των τραπεζικών λογαριασμών αυτών.

Συγκεκριμένα ο νέος νόμος 4571/2018  «Επείγουσες ρυθμίσεις για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και άλλες διατάξεις» περιλαμβάνει εκτενείς τροποποιήσεις στον Νόμο 3213/2003 για τα πόθεν έσχες.

Ειδικότερα ο  νέος νόμος για τους Δήμους και τις σχολικές επιτροπές αναφέρει τα εξής:

«θ. Οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι, τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των επιτροπών των Δήμων, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, οι Πρόεδροι, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και οι Γενικοί Διευθυντές των δημοτικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των αμιγών ή μεικτών δημοτικών επιχειρήσεων των ανωτέρω Ο.Τ.Α. και των συνδέσμων Δήμων, καθώς και οι Προϊστάμενοι των Γενικών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων των Δήμων. Ειδικότερα ως προς τις σχολικές επιτροπές, δήλωση περιουσιακής κατάστασης υποβάλλουν οι Πρόεδροι και οι διαχειριστές των τραπεζικών λογαριασμών αυτών

Το www.fresh-education.gr  είχε ενημερώσει από το Νοέμβριο ότι  Περιφερειακές Ενώσεις  Δήμων, έχουν αποστείλει προς τους Δήμους ενημερωτικά έγγραφα με τις νέες διατάξεις,  όπου επισημαίνεται ότι υπόχρεοι πόθεν έσχες είναι και οι διαχειριστές τραπεζικών λογαριασμών, δηλαδή οι Διευθυντές Σχολείων.

Για το θέμα αυτό  έχουν εκδοθεί σχετικές ανακοινώσεις( πατήστε για τις ανακοινώσεις) από την ΟΛΜΕ  τη ΔΟΕ και την Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών  Π.Ε που όλες συγκλίνουν στα εξής συμπεράσματα :

Οι διευθυντές/ντριες πρέπει να απαλλαγούν πλήρως από την υποχρέωση υποβολής Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης(ΔΠΚ) διότι ελέγχονται κάθε χρόνο με την υποβολή των σχετικών παραστατικών

Η διάταξη αυτή αναφέρεται στα πρόσωπα που διαχειρίζονται κεντρικά και σε επίπεδο Δήμου τους τραπεζικούς αυτούς λογαριασμούς και όχι σε εκπαιδευτικούς που διαδραματίζουν ένα διαμεσολαβητικό ρόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Διευκρινιστική εγκύκλιος για την Προκήρυξη πλήρωσης θέσεων ευθύνης επιπέδου διεύθυνσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Διευθυντές γράφουν σε βιβλία που έχουν τεθεί στο αρχείο

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *