ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αιτήσεις συμμετοχής σχολείων στο πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής “ΔΙΑΤΡΟΦΗ”

Διάδωσέ το

Το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, συνεχίζει για 8ο συνεχές σχολικό έτος το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής   ΔΙΑΤΡΟΦΗ για μαθητές σχολείων που βρίσκονται σε κοινωνικά ευπαθείς περιοχές. Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ πραγματοποιείται από το 2012 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με Ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και την ευγενική υποστήριξη και άλλων δωρητών.

Από την έναρξή του, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 110.000 μαθητές σε 593 σχολεία. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους (2018-2019) θα επιλεγεί εκ νέου περιορισμένος αριθμός σχολείων, στα οποία θα διατίθενται καθημερινά δωρεάν γεύματα στους μαθητές. Η διαδικασία ένταξης των σχολείων θα ξεκινήσει σταδιακά από τον Οκτώβριο και το Πρόγραμμα θα διαρκέσει έως το τέλος του σχολικού έτους που διανύουμε.

Ειδικότερα, το Πρόγραμμα προσφέρει καθημερινά ένα δωρεάν υγιεινό γεύμα σε όλους τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν, ενώ συγχρόνως ενισχύει την υγιεινή διατροφή και την προαγωγή της υγείας τόσο των μαθητών όσο και των οικογενειών τους. Τα διαιτολόγια σχεδιάζονται με γνώμονα τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών και την υγιεινή διατροφή, ενώ κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται ενέργειες που προάγουν την υγιεινή διατροφή.

Το Πρόγραμμα συντονίζει και υλοποιεί η επιστημονική ομάδα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας  Prolepsis σε συνεργασία με επιστημονικούς συνεργάτες της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και με τη στήριξη εθελοντών.

Τα σχολεία που θα συμμετέχουν δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Θα χρειαστεί, ωστόσο, σε καθένα από αυτά να ορισθεί κάποιος υπεύθυνος για την παρακολούθηση και την εφαρμογή του Προγράμματος για ολόκληρο το σχολικό έτος.

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχει το σχολείο σας στη διαδικασία επιλογής, μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Επιτυχόντες στο Β1 επιπέδο ΤΠΕ – Οδηγίες εγγραφής στο πρόγραμμα

Για περισσότερες πληροφορίες ή οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2106196683.

Επιστημονική Ομάδα Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φραγκοκκλησιάς 7, 151 25 Μαρούσι

Tηλ.: 210-6196683

Φαξ: 210-6106810

Email: diatrofi@prolepsis.gr

http://diatrofi.prolepsis.gr

Δείτε επίσης

Διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών Μονάδων

Διάδωσέ το Από το σχολικό έτος 2024-2025 διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *