ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προσλήψεις στα ΚΕΠ με απαραίτητα προσόντα πιστοποιημένη γνώση Braille και Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

Διάδωσέ το

Προσλήψεις στα ΚΕΠ

Με τροπολογία- προσθήκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Eσωτερικών με τίτλο:

«Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας-Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας-Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση-Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ»

για συγκεκριμένες θέσεις μονίμου προσωπικού επιτρέπεται να ορίζεται ως απαραίτητο προσόν  η πιστοποιημένη γνώση της γραφής Braille  καθώς και η πιστοποιημένη γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (Ε.Ν.Γ.), με σκοπό την ενίσχυση της προσβασιμότητας και εξυπηρέτησης ατόμων με προβλήματα όρασης και ακοής.

Το κείμενο της διάταξης για συγκεκριμένες προσλήψεις στα ΚΕΠ αναφέρει:

«Άρθρο…
1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, που εκδίδεται μετά από γνώμη του οικείου φορέα, λαμβάνοντας υπόψη ιδίως τη γεωγραφική θέση και το μόνιμο πληθυσμό του οικείου Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, συστήνονται θέσεις μονίμου προσωπικού των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κλάδου   (Δ.Υ.Π.) για τις ανάγκες λειτουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) στους ΟΤΑ α βαθμού.  Για τα προσόντα των θέσεων του παρόντος εφαρμόζονται τα οριζόμενα στις διατάξεις του π.δ. 50/2001 (Α’ 39). Επιπλέον για την εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα όρασης και ακοής ως απαραίτητο προσόν για συγκεκριμένες θέσεις επιτρέπεται να ορίζεται η πιστοποιημένη γνώση της γραφής Braille, καθώς και η πιστοποιημένη γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (Ε.Ν.Γ.).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  ΕΑΠ: Αιτήσεις για 22 Μεταπτυχιακά και 6 Προπτυχιακά προγράμματα σπουδών

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *