ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ – ΕΒΠ (Α φάση) Ενημέρωση από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Διάδωσέ το

Ενημερωτικό δελτίο για τις προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ – ΕΒΠ εξέδωσε η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ σας ενημερώνει ότι το υπουργείο Παιδείας ανταποκρίθηκε και  απάντησε στα ερωτήματα που είχαμε στείλει ενόψει των προσλήψεων των  αναπληρωτών . 

Συγκεκριμένα έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σε σχέση με το ποια  προγράμματα θα ξεκινήσουν κατά την Α φάση και αν θα δοθεί το σύνολο των  πιστώσεων μας απαντήθηκε το εξής :

Στην Α φάση θα τρέξουν τα προγράμματα που δόθηκαν και πέρυσι με τις νέες ονομασίες  τους , στα οποία οι πιστώσεις για τις προσλήψεις των αναπληρωτών υπολογίζουν ότι θα  είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι , με μία αυξητική τάση . 

Συγκεκριμένα στην Α φάση θα τρέξουν

«Υποστήριξη ενιαίας συστηματικής φοίτησης και συμπερίληψης στην εκπαίδευση  μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (προσλήψεις εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ και ΤΕ ), σχολικά έτη 2022-2026», με κωδικό  ΟΠΣ: 6001626, του Τομεακού Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική  Συνοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

“Πρόγραμμα ανάπτυξης και ενδυνάμωσης διεπιστημονικών συμβουλευτικών και  υποστηρικτικών δομών και μαθησιακής υποστήριξης/ συνεκπαίδευσης  μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για την ισότιμη  πρόσβαση και συμπερίληψη στην εκπαίδευση” Υποέργο 1 στελέχωση με  παράλληλη στήριξή για τη πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ και  Υποέργο 2 πρόσληψη αναπληρωτών που αφορά αποκλειστικά για τη πρόσληψη  αναπληρωτών για την απασχόλησή τους στα ΚΕΔΑΣΥ και στις ΕΔΥ.  

Αίτημα μας ήταν να δοθούν όλα τα δηλωμένα κενά στην Ά φάση , η απάντηση που πήραμε  ήταν ότι στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι στην Ά Φάση να  καλυφθούν όλα τα κενά που έχουν δηλωθεί από τις περιφερειακές διευθύνσεις . 

Τα υπόλοιπα προγράμματα θα τρέξουν σε επόμενες φάσεις προσλήψεων . 

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι η δήλωση περιοχών υποβάλλονται από την  Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023 έως και την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023. 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Χρήστος Βουλιώτης Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …