ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πιερρακάκης: Με αίτηση η “ελεύθερη επιλογή σχολείου”

Διάδωσέ το

“Σκεφτόμαστε να υπάρξει μια κινητικότητα…. να μπορεί κανείς, εφόσον υπάρχει κάποιο κενό, να κάνει μια αίτηση για να μεταφερθεί σε ένα άλλο σχολείο, είπε ο κ Πιερρακάκης σε συνέντευξη που έδωσε στο ΕΡΤnews και στην εκπομπή “Επίλογος”.

Δημοσιογράφος: Είναι στις σκέψεις σας η ελεύθερη επιλογή σχολείου; Μήπως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει  σε σχολεία δύο ταχυτήτων;

Πιερρακάκης: Δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο. Μιλάμε για  κάτι που συμβαίνει ήδη με έναν τρόπο που δεν μας ικανοποιεί. Πολύ συχνά βλέπουμε ότι κάποιος θέλει να μετακινηθεί σε ένα άλλο σχολείο. Είναι κάτι που ικανοποιείται από όσους είναι σε θέση να δηλώσουν μια άλλη διεύθυνση ή να νοικιάσουν έναν χώρο για να μπορέσουν να τεκμηριώσουν την μετακίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Στην πραγματικότητα εκεί που υπάρχουν κενά μαθητών και μόνο, σκεφτόμαστε να υπάρξει μια κινητικότητα. Να μπορεί κανείς, εφόσον υπάρχει κάποιο κενό, να κάνει μια αίτηση για να μεταφερθεί σε ένα άλλο σχολείο. Ουσιαστικά αναγνωρίζουμε μία πραγματικότητα που ήδη υπάρχει απλώς δεν είναι δυνατότητα όλων των μαθητών

Σημ fresh education: Τελικά η έννοια της “ελεύθερης επιλογής σχολείου” διευκρινίζεται μετεκλογικά και όχι προεκλογικά, όπως έπρεπε.

Εικόνα από ertnews.gr

Δείτε επίσης:

ChatGPT: Το πρώτο δωρεάν ηλεκτρονικό ανοικτό μάθημα για εκπαιδευτικούς

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …