ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας: Σύσκεψη με Δημάρχους για την αντιμετώπιση στεγαστικών ζητημάτων

Διάδωσέ το

 

 

Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε, με δική της πρωτοβουλία, σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν Δήμαρχοι της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι αυτών και οι Διευθυντές/ντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός της σύσκεψης ήταν να συζητηθούν και να αντιμετωπιστούν στεγαστικά προβλήματα και γενικότερα θέματα παιδείας που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δήμων και ιδιαίτερα η μεταστέγαση του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, του Ειδικού Δημοτικού και του Ειδικού Νηπιαγωγείου για τα παιδιά με αυτισμό.

Από την ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, αν και στην αρμοδιότητά της δεν εμπίπτει η στέγαση σχολικών μονάδων, με μέριμνά της προτάθηκαν συγκεκριμένες λύσεις, ώστε να βρεθούν κατάλληλοι χώροι, είτε κατόπιν νέων διαγωνισμών για τη μίσθωση κατάλληλων κτηρίων, είτε για διάθεση οικοπέδων ώστε να τοποθετηθούν προκατασκευασμένες αίθουσες, είτε για παραχώρηση χώρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την στέγαση των σχολικών μονάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Η ΠΔΕ ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ότι έχει προβεί στις αντίστοιχες ενέργειες ώστε να συνεχιστεί αδιάλειπτα η εκπαιδευτική διαδικασία και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής συμμετοχή όλων των μαθητών/-τριών σε αυτήν. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και ομοθυμίας και αναμένονται ενέργειες από πλευράς των Δήμων για την διευθέτηση των αντίστοιχων ζητημάτων.

Δείτε επίσης:

Τις επόμενες ημέρες οι αιτήσεις για την Επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.

Υπουργείο Παιδείας: Πότε θα γίνεται τηλεκπαίδευση στα σχολεία Δ.Ε. ( νέα εγκύκλιος)

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …