ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πανελλαδικές 2021 – ΥΠΑΙΘ: Πολιτική ορθής χρήσης συστήματος ασφαλούς μετάδοσης Θεμάτων (ΣΑΜ)

Διάδωσέ το

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ (ΣΑΜ) ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Υπενθυμίζονται τα παρακάτω για την αποτελεσματικότερη αποστολή θεμάτων εξετάσεων με τη χρήση του ΣΑΜ:

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί ώστε τα τερματικά σημεία να επικοινωνούν ετεροχρονισμένα με την κεντρική υποδομή για την ταχύτερη μετάδοση των θεμάτων. Το ΣΑΜ, εφόσον συνδεθεί αρχικά με την κεντρική υποδομή, ενημερώνεται μόνο με τις νέες αποστολές θεμάτων, ενώ κατά την επανεκκίνησή του απαιτείται η ενημέρωση του συνόλου των αποστολών, καθώς και της εφαρμογής. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην πρώτη περίπτωση (με την αποστολή θεμάτων) απαιτείται λήψη δεδομένων μόνο περίπου 1ΜΒ, ενώ στην δεύτερη (με επανεκκίνηση) περίπου 70ΜΒ.

Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι η ταυτόχρονη επανεκκίνηση του συνόλου των τερματικών σημείων επιφέρει τεράστια και αχρείαστη επιβάρυνση στο σύνολο της υποδομής. Συνεπώς:

    • οι σχολικές μονάδες θα πρέπει να αναμένουν τη λήψη των θεμάτων ΧΩΡΙΣ να κάνουν επανεκκίνηση του συστήματος – επανεκκίνηση θα πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ αν έχει δοθεί σχετική οδηγία αποκλειστικά από την ομάδα υποστήριξης του ΣΑΜ.

    • Οι ΔΔΕ θα πρέπει να αναμένουν τεχνικές οδηγίες από την ομάδα τεχνικής υποστήριξης του ΣΑΜ και στη συνέχεια να τις μεταβιβάζουν στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς τους. Ενδεχόμενη λανθασμένη οδηγία, κατά παρέκκλιση της ομάδας υποστήριξης του ΣΑΜ, μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά την συνολική απόδοση του συστήματος και να έχει δυσμενείς συνέπειες στις λοιπές σχολικές μονάδες σε πανελλαδικό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η ομάδα υποστήριξης του ΣΑΜ γνωρίζει μέσω παρακολούθησης των κεντρικών υπολογιστικών συστημάτων, τις σχολικές μονάδες ή ΔΔΕ στις οποίες παρουσιάζεται αδυναμία παραλαβής θεμάτων και επικοινωνεί η ίδια για την άμεση επίλυσή τους.

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *