ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παιδαγωγική Φρενέ: Σεμινάριο 12 ωρών από το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής και “Το Σκασιαρχείο”

Διάδωσέ το
 Φρενέ
photo: /blogs.sch.gr/4pekesat

  Παιδαγωγική Φρενέ 

Το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής σε συνεργασία με «ΤΟ ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟ – Παιδαγωγική ομάδα για την προώθηση της Παιδαγωγικής Φρενέ στην Ελλάδα» οργανώνει ένα επιμορφωτικό σεμινάριο 12 ωρών στην παιδαγωγική Φρενέ/θεσμική παιδαγωγική.

Η επιμόρφωση απευθύνεται σε  εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια) των Διευθύνσεων Α΄βαθμιας και Β΄βαθμιας εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας και επιθυμούν να εφαρμόσουν στην τάξη τους τη συνεργατική μάθηση με την παιδαγωγική Φρενέ/Θεσμική Παιδαγωγική.

Θα γίνουν δεκτοί/δεκτές 50 εκπαιδευτικοί, όλων των ειδικοτήτων, με κριτήριο την σειρά κατάθεσης των αιτήσεων τους.

Θα συγκροτηθούν δύο 25μελή τμήματα με μικτή σύνθεση (9 εκπαιδευτικοί της δημοτικής εκπαίδευσης – 8 εκπαιδευτικοί της προσχολικής αγωγής – 8 εκπαιδευτικοί από την βαθμίδα του Γυμνασίου).

Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, Ελευθερίου Βενιζέλου 14 (στάση του Μετρό «Άγιος Δημήτριος – Αλέξανδρος Παναγούλης») σε τέσσερις απογευματινές συναντήσεις (5.30΄- 8.30΄μμ), στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Τρίτη 22 Ιανουαρίου –  Τρίτη 29 Ιανουαρίου – Τρίτη 5 Φεβρουαρίου – Τρίτη 12 Φεβρουαρίου

Η πρώτη συνάντηση αφορά την γνωριμία με την φιλοσοφία και το πλαίσιο της παιδαγωγικής Φρενέ καθώς και την γνωριμία των μελών της ομάδας μεταξύ τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αρχίζει και νέα περίοδος επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε

Κατά την δεύτερη συνάντηση θα παρουσιαστούν, με βιωματικό τρόπο, οι τεχνικές «Τι νέα;» και «Συμβούλιο τάξης».

Η τρίτη συνάντηση αφορά το γλωσσικό μάθημα: «ελεύθερα κείμενα – δημιουργία σχολικής εφημερίδας – αλληλογραφία – μικρά βιβλία»

Η τέταρτη συνάντηση αφορά το άνοιγμα του σχολείου στη ζωή, με την έξοδο από τους τέσσερις τοίχους: «τάξη – αυλή – κοινότητα».

Η επιμόρφωση προσφέρεται από εκπαιδευτικούς, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας  «το Σκασιαρχείο», που εφαρμόζουν στην τάξη τους εργαλεία και τεχνικές της παιδαγωγικής Φρενέ.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω ς φόρμας από την Τρίτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 10:30π.μ. Αιτήσεις που κατατίθενται νωρίτερα, δεν θα γίνονται δεκτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Σχολικό Συμβούλιο: Για ποια θέματα θα έχουν άποψη οι γονείς

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *