ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παιδαγωγική Φρενέ. Ποιοι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα.

Διάδωσέ το

αξιολογικός πίνακας υποψήφιων εκπαιδευτικών

Το Ι.Ε.Π. συγκρότησε επιτροπή επιλογής εκπαιδευτικών  που θα συμμετάσχουν στο  πιλοτικό πρόγραμμα της παιδαγωγικής Φρενέ   έχοντας ως κριτήρια τα εξής:

α) τη συμμετοχή περισσότερων εκπαιδευτικών ανά σχολική μονάδα, επειδή εκτιμάται ότι αυτό θα συμβάλει στη δημιουργία κατάλληλου συνεργατικού κλίματος για τη λειτουργία όχι μόνο της τάξης αλλά και του σχολείου ως κοινότητας,

β) την προηγούμενη εμπειρία από επιμορφώσεις και εφαρμογές της παιδαγωγικής Φρενέ και

γ) την αιτιολόγηση της πρόθεσής τους να παρακολουθήσουν το Πιλοτικό Πρόγραμμα, όπως αυτή θα εκτίθεται στην αίτησή τους…

Μετά την ταξινόμηση, κατέληξε να προτείνει να συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα συνολικά 181 εκπαιδευτικοί. Η υπέρβαση του ορίου των εκπαιδευτικών, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, για την περιφέρεια Αττικής, κρίθηκε σκόπιμη ως εκ του αυξημένου ενδιαφέροντος και του μεγάλου αριθμού αιτήσεων από πλευράς εκπαιδευτικών και της εκτίμησης της επιμορφωτικής ομάδας, που υποστηρίζει το πιλοτικό πρόγραμμα, ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της επιμόρφωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Νέο ΦΕΚ με 200 δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες τις επόμενες ημέρες

Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Ε.Π την επιλογή

α) από την Περιφέρεια Αττικής 104 εκπαιδευτικών (20 νηπιαγωγοί 33 εκπαιδευτικοί δημοτικής
εκπαίδευσης και 51 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και

β) από τις Περιφέρειες Κορινθίας-Αργολίδας-Αρκαδίας 77 εκπαιδευτικών (όλοι οι αιτούντες που πληρούσαν τα κριτήρια) (30 νηπιαγωγοί, 28 εκπαιδευτικοί δημοτικής εκπαίδευσης, 19 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) προκειμένου να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης και εφαρμογής της παιδαγωγικής Φρενέ στη δημόσια εκπαίδευση, που θα υλοποιηθεί κατά το σχολικό έτος 2018-19.
Σημειώνεται ότι η Επιτροπή αποφάσισε να γίνουν αποδεκτές δύο αιτήσεις εκπαιδευτικών από την περιοχή Μεσσηνίας και μία αίτηση από την περιοχή Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δεδομένου ότι δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός από τις υπόλοιπες περιοχές της αυτής Περιφέρειας (Κορινθίας-Αργολίδας-Αρκαδίας).

Διαβάστε τα ονόματα των εκπαιδευτικών

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *