ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η θέση της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος για το σχέδιο νόμου για τις νέες δομές στην εκπαίδευση.

Διάδωσέ το
 Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ: «ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

Η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος θεωρεί υποχρέωσή της να τοποθετηθεί επί του Σχεδίου Νόμου για τις νέες Δομές στην εκπαίδευση.
Γενικά, το Σχέδιο Νόμου συνεργεί στην αποδόμηση των δημοκρατικών χαρακτηριστικών της δημόσιας εκπαίδευσης. Ενισχύει τη λογική του συγκεντρωτικού μοντέλου της εκπαιδευτικής ιεραρχίας, συγχωνεύει δομές και υπηρεσίες
αποδυναμώνοντας ουσιαστικές σχολικές δραστηριότητες, όπως η περιβαλλοντική εκπαίδευση και η ειδική αγωγή και προωθεί την υλοποίηση βασικών επιταγών υπερεθνικών οργανισμών όπως η τυποποιημένη-γραφειοκρατική αξιολόγηση.
Είναι ενδεικτικό ότι το Σχέδιο Νόμου καταργεί τον θεσμό των Σχολικών Συμβούλων, ο οποίος, από το 1982 μέχρι σήμερα, έχει προσφέρει πολύ σημαντικό έργο στην εκπαίδευση. Με την πεποίθηση ότι το εκπαιδευτικό έργο που λαμβάνει χώρα μέσα στις τάξεις των σχολείων είναι πρωτίστως μια παιδαγωγική διαδικασία, η οποία χρειάζεται
εξειδικευμένη και έμπειρη καθοδήγηση και επιστημονική υποστήριξη, διαφωνούμε με την κατάργηση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων και την αντικατάστασή του από δομές απομακρυσμένες από τα σχολεία, με κατεξοχήν διοικητικά χαρακτηριστικά.
Υποστηρίζουμε με έμφαση τη θέση ότι το σχολείο έχει ανάγκη από τη φυσική παρουσία των εξειδικευμένων στελεχών της εκπαίδευσης για την υποστήριξη και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και ότι αυτή η διαδικασία δεν υποκαθίσταται με οδηγίες, οι οποίες θα εκπορεύονται από τα περιφερειακά κέντρα διοίκησης της εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα, ζητούμε από το ΥΠΠΕΘ να επανεξετάσει συνολικά το Σχέδιο Νόμου το οποίο, αν τεθεί σε εφαρμογή, θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες για την εκπαίδευση.

Η Ανακοίνωση 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *