ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Παιδί και παιδική ηλικία”, το νέο βίντεο από το εκπαιδευτικό κανάλι “π-παιδί”

Διάδωσέ το

Το εκπαιδευτικό κανάλι “π-παιδί” παρουσιάζει το 2ο βίντεο. Σε αυτό το επεισόδιο οι παρουσιάστριες, η Διδώ και η μικρή Πι, εξερευνούν το θέμα του παιδιού και της παιδικής ηλικίας. Δείτε το εδώ

Παρουσιάζουν το τι είναι το παιδί σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το πώς εξελίχθηκε η αντίληψη για το παιδί μέσα στους αιώνες. Εξερευνούν τη θέση του παιδιού στην αρχαία Αίγυπτο, Ελλάδα, και Ρώμη, εξηγώντας πώς ήταν η παιδική ηλικία και πώς εξελίχθηκε μέσα από την ιστορία.

Κατόπιν, εστιάζουν στον 17ο και 18ο αιώνα με τις νέες ιδέες των φιλοσόφων όπως ο Ρουσσώ και ο Λοκ, και την ανάπτυξη της ψυχολογίας και της παιδιατρικής τον 19ο αιώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Στον 20ό αιώνα, εξηγούν πώς η παιδική ηλικία αντιλαμβάνεται πλέον ως περίοδος ευκαιριών, υπογραμμίζοντας τα δικαιώματα του παιδιού με τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού του 1959.

Τέλος, σε αυτό το επεισόδιο επισημαίνονται οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σήμερα, όπως η τεχνολογία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αποξένωση, και αναδεικνύεται η σημασία της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι πατώντας εδώ

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …