ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Σε ποιες υπηρεσίες θα γίνουν πάνω από 17000 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Διάδωσέ το

 

Σε πιλοτικό πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο σε κάθε ΚΕΠ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα στηθούν ειδικά γκισέ για να εξυπηρετούν ανθρώπους με προβλήματα ακοής και όρασης από υπαλλήλους που γνωρίζουν νοηματική και γραφή Μπράιγ, αναφέρθηκε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

«Πάμε στοχευμένα με βάση τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί στο Δημόσιο», ξεκαθαρίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά σε περισσότερες από 17.000 οι προσλήψεις στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για 2.500 προσλήψεις στο χώρο της Υγείας -1.000 γιατρούς και 1.500 νοσηλευτές-, 10.000 προσλήψεις στο χώρο της Παιδείας, 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και 3.200 στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις στα ΚΕΠ, για 155 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια αναφέρθηκε σε πιλοτικό πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο, σε κάθε ΚΕΠ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα στηθούν ειδικά γκισέ τα οποία θα εξυπηρετούν ανθρώπους με προβλήματα ακοής και όρασης.

Συγκεκριμένα «με τροπολογία ορίζονται συγκεκριμένες θέσεις για υπαλλήλους που γνωρίζουν νοηματική γλώσσα και γραφή Μπράιγ».

«Με το νέο νόμο εγκαινιάσαμε ένα νέο σύστημα στις προσλήψεις στο δημόσιο. Πλέον όλα τα υπουργεία έχουν στείλει τις ανάγκες τους σε βάση τετραετίας ώστε να έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο» υπογράμμισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και πρόσθεσε ότι «πρέπει να υπάρχει χαρτογράφηση των αναγκών του Δημοσίου και στην περιφέρεια».

Επιπρόσθετα, η Μ.Ξενογιαννακοπούλου αναφερόμενη στον νέο νόμο έκανε λόγο για «αξιοκρατικές προσλήψεις στο δημόσιο και όχι διορισμούς πολιτικών στελεχών, μετά από 10 χρόνια . Ήδη είναι σε εξέλιξη οι κρίσεις των διευθυντών ώστε να μην είναι κομματικά διορισμένοι».

ΝΕΑ περίοδος υποβολής αιτήσεων για μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

Ακόμα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπογράμμισε ότι η Διαύγεια ήταν από τις μεγαλύτερες τομές, προσθέτοντας ότι «η χώρα δε είχε ελεγκτικές δομές».

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis η ίδια έκανε λόγο για υπαρκτή ανάγκη διερεύνησης του εν λόγω σκανδάλου ενώ αναφερόμενη στις επιθέσεις που δέχεται η δικαιοσύνη υπογράμμισε ότι αυτή «πρέπει να κάνει τη δουλειά της ελεύθερη».

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και από τη στιγμή κατά την οποία έχουμε δικαστική εξέλιξη, δεν πρέπει να γίνονται επιθέσεις στη δικαιοσύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφορικά με την προοδευτική συμμαχία σημείωσε ότι «είναι μία πολύ μεγάλη πολιτική ανάγκη. Η περίοδος της κρίσης δημιούργησε τρομακτικές κοινωνικές συνέπειες. Η άνοδος της ακροδεξιάς οφείλετε στην κρίση. Ζούμε μια προοδευτική αυτοοργάνωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Καταγγελία από Σύλλογο Εκπαιδευτικών: "Διά Βίου Ρουσφέτι" οι θέσεις με επιμίσθιο για τα πρώην στελέχη

Πηγή: http://www.avgi.gr

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *