ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.: Αποκλεισμένη από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων αλλά παρούσες τρεις ενώσεις ένστολων

Διάδωσέ το

ΟΙΕΛΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επιστολή – διαμαρτυρία της ΟΙΕΛΕ

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έχει καλέσει σε ακρόαση φορείς για τις θέσεις τους επί του Νομοσχεδίου που εισήγαγε η Κυβέρνηση με τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι η Ομοσπονδία μας για μια ακόμη φορά (προηγήθηκε ο αποκλεισμός μας από τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου για την τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση…) δεν ήταν στις επιλογές τόσο της Κυβέρνησης όσο και του Προεδρείου της Επιτροπής και αποκλείστηκε από την συζήτηση. Όπως γνωρίζετε, τα προς συζήτηση θέματα και ειδικά ο επιχειρούμενος αποκλεισμός 20.000 και πλέον υποψηφίων από τα ΑΕΙ, αφορούν και τις χιλιάδες μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία. Η ΟΙΕΛΕ γνωρίζει άριστα την ανθρωπογεωγραφία μαθητών και εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία, τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτά καθώς και τις επιπτώσεις από τις κυβερνητικές επιλογές στην προετοιμασία των μαθητών. Επιπλέον, και με την βοήθεια στοχευμένων ερευνών της ΟΙΕΛΕ και του ερευνητικού της Ινστιτούτου, η Ομοσπονδία μας είναι απολύτως προετοιμασμένη να αναδείξει τις οδυνηρές επιπτώσεις των παραπάνω Κυβερνητικών επιλογών όχι μόνο στους τελειόφοιτους αλλά και στους μαθητές των υπολοίπων τάξεων του Λυκείου.

Υπενθυμίζουμε, δε, ότι το ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ έχει πραγματοποιήσει σωρεία ερευνών, τα πορίσματα των οποίων είναι πολύτιμα για το Υπουργείο Παιδείας και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να κατανοήσει την πραγματικότητα και τις ανάγκες του σημερινού Λυκείου.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων – ο οποίος μόλις ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, αξιολογείται ήδη με «Άριστα» στον ακραίο αποκλεισμό Συνδικαλιστικών και Κοινωνικών ενώσεων – επέλεξαν την φίμωση αυτών των φορέων. Αποκλείουν εκπροσώπους εκπαιδευτικών αλλά και γονέων, όταν για το σχέδιο νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση δεν είχαν κανένα δισταγμό να θεωρήσουν ως «θεσμική» και να καλέσουν, ως υμνητή της πρωτοβουλίας Κεραμέως, την κατασκευασμένη δήθεν Ένωση Γονέων μαθητών ιδιωτικών σχολείων, η οποία έκτοτε, ως φορέας μιας χρήσης, αγνοείται. Επιδιώκουν να ακούγονται στην Επιτροπή μόνο φωνές «προθύμων» και «συμφωνούντων» και αποτελεί πρόκληση ότι, αντί για μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, οι πολίτες θα ακούσουν αύριο τρεις διαφορετικές ενώσεις εκπροσώπων των αστυνομικών, προφανώς σε μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρα για το πώς οραματίζεται την Παιδεία η κυβέρνηση της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Η συμπεριφορά της Υπουργού Παιδείας αλλά και του Προέδρου της Επιτροπής δεν πρόκειται να μας πτοήσει. Δυστυχώς για αυτούς, θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενημέρωσης των μαθητών μας, των γονέων τους, της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της ελληνικής κοινωνίας τόσο για τις θέσεις μας όσο και για τον πρωτοφανή αντιδημοκρατικό κατήφορο στον οποίο συνεχίζουν να βαδίζουν.

Καταγγέλλουμε την συμπεριφορά της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως και του Προέδρου της Επιτροπής Βασίλη Διγαλάκη και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι στις ακραίες αυταρχικές και νεοφιλελεύθερες επιλογές τους και θα αγωνιζόμαστε για μία Παιδεία όπου όλοι οι νέες και οι νέοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες στην μόρφωση. 

Η Παιδεία ήταν και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό και όχι χώρος ανάπτυξης επιχειρηματικών σχεδίων και ακραίας κερδοσκοπίας σε βάρος της τεράστιας κοινωνικής πλειοψηφίας.

Για το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                           ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *