ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΓΓ κ. Οδυσσέας Ζώρας στην εκδήλωση για επανασύνδεση υποτρόφων, στο πλαίσιο της Ελληνο-Βρετανικής συνεργασίας

Διάδωσέ το

Την Παρασκευή, 10.02.2023, στην κατοικία του Βρετανού Πρέσβη στην Αθήνα, κ. Matthew Lodge, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την επανασύνδεση των υποτρόφων του πρώτου κύκλου του προγράμματος υποτροφιών βραχείας διάρκειας στο πλαίσιο της Ελληνο-Βρετανικής συνεργασίας. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε επιτυχώς κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 με τη συνεργασία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Βρετανικού Συμβουλίου.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Καθ. Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, ο οποίος, κατά τον χαιρετισμό του, τόνισε  τη σπουδαιότητα της ήδη εδραιωμένης Ελληνο-Βρετανικής Στρατηγικής Συνεργασίας στην Ανώτατη Εκπαίδευση που ξεκίνησε τον Μάρτιο 2021 και στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Βρετανικών και Ελληνικών πανεπιστημίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, αναφερόμενος στη σημασία που έχει αποδώσει τόσο η Ελληνική Κυβέρνηση όσο και το Υπουργείο Παιδείας στην προώθηση της εξωστρέφειας των Ελληνικών ΑΕΙ, επεσήμανε τη συμβολή του Προγράμματος χορήγησης υποτροφιών βραχείας διάρκειας, με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο για Έλληνες/ίδες μεταπτυχιακούς/ες φοιτητές/τριες και υποψήφιους/ες διδάκτορες.

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν οι Πρυτάνεις κ. Ανδρέας Μπουντουβής (ΕΜΠ), κ. Χριστίνα Κουλούρη (Πάντειο), καθηγητές ΑΕΙ, συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Υποτροφιών, ενώ η Διευθύντρια  Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών  Υποτροφιών Ιδρύματος Κρατικών  Υποτροφιών και Εθνικής Μονάδας  Erasmus+, κ. Ειρήνη Ντρούτσα και η Διευθύντρια του Βρετανικού Συμβουλίου, κ. Αναστασία Ανδρίτσου, ανακοίνωσαν τη συνδρομή και υποστήριξή τους για τη συνέχιση του Προγράμματος Υποτροφιών.

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …