ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Με επιτυχία η 12η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση  Προέδρων

Διάδωσέ το

Η Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ο.Κ.Π.Ε. ανακοινώνει ότι στις 22- 23 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η 12η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση  Προέδρων των τοπικών συλλόγων της ΣΥ.Κ.Π.Ε. στην πόλη του Βόλου. 

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διεξοδικά με όλους τους συμμετέχοντες, τα  προβλήματα που ταλανίζουν γενικά την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και τα ειδικά θέματα που  αντιμετωπίζουν οι καθηγητές που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε διάφορους  νομούς της Ελλάδας. Κατατέθηκαν στην ολομέλεια οι προτάσεις του κάθε ΣΥ.Κ.Π.Ε., αναλύθηκαν,  αποτιμήθηκαν και με γνώμονα πάντα το όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και των  λειτουργών της, αποφασίστηκαν οι δράσεις για την επόμενη σχολική χρονιά 2023-2024.  Επιπρόσθετα, αποτυπώθηκαν οι δράσεις της Ο.Κ.Π.Ε. και των ΣΥ.Κ.Π.Ε. που έλαβαν χώρα τη χρονιά  που διανύσαμε και επικαιροποιήθηκε το διεκδικητικό μας πλαίσιο στους άξονες: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Εργασιακή ασφάλεια  

Διορισμοί εκπαιδευτικών ειδικοτήτων 

Εξομοίωση των δικαιωμάτων μεταξύ μονίμων και αναπληρωτών-ωρομισθίων Επιμόρφωση 

Απαλλαγμένοι, από την ίδρυσή μας, από την οποιαδήποτε κομματική σκοπιμότητα και μη  έχοντες κανένα κομματικό γραμμάτιο να ξεπληρώσουμε, είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι  στην ουσιαστική και πραγματική προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας. Το σταθερό και  διαχρονικό αίτημα όλων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, παραμένει η ισότητα, η ισονομία και η δίκαιη  αντιμετώπισή μας στο χώρο εργασίας. Δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν θα  επιτρέψουμε σε κανέναν να καταπατεί τα δικαιώματα μας και καλούμε όλους τους συναδέλφους  μας να συσπειρωθούν κοντά μας. 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …