ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Διάδωσέ το

 

www.fresh-education.gr

Δηλώσεις έκανε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Παιδείας με τον Πρωθυπουργό. Αναφέρθηκε στο εξεταστικό σύστημα των Πανελλαδικών, στο άσυλο, στη παράταση υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, στη Νομική Πάτρας, τη Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση καθώς και σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που προετοιμάζεται για τη διεύρυνση της αυτονομίας των σχολείων.

Οι δηλώσεις της  Υπουργού Παιδείας  Ν. Κεραμεώς

1. Όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει δε θα αιφνιδιάσουμε κανέναν. Tο εξεταστικό σύστημα για τις Πανελλαδικές δε  θα αλλάξει, όπως ισχύει σήμερα, στους βασικούς του άξονες. Συνεπώς τα παιδιά θα εξεταστούν στο σύστημα που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Πλην όμως  θα προβούμε άμεσα σε βελτιωτικές  κινήσεις που στόχο θα έχουν να διορθώσουν στρεβλώσεις του συστήματος και εξορθολογισμό της ύλης, η κάλυψη της οποίας δεν είναι εφικτή αυτή τη στιγμή.

2. Στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή θα υπάρχει ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου. Έχουμε  ήδη ξεκινήσει διαβουλεύσεις με εμπλεκόμενους φορείς. Χθες συναντηθήκαμε με το προεδρείο της συνόδου των πρυτάνεων και την ΠΟΣΔΕΠ προκειμένου  να συζητήσουμε παραμέτρους της νέας ρύθμισης

3. Για τα μηχανογραφικά θα δοθεί παράταση  για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν αδυναμίες στην λειτουργία των νέων τμημάτων σε προσωπικό  ή και  υποδομές.

4. Μετά από αναλυτική συζήτηση με τον Πρωθυπουργό δε  θα ιδρυθεί η 4η Νομική στην Πάτρα. Σήμερα θα ανακληθεί η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης με Υπουργική απόφαση. Δεν είναι θέμα Πάτρας, αλλά είναι θέμα 4ης Νομική Σχολή. Η χώρα έχει χιλιάδες ανέργους δικηγόρους.

5.Για τη Δίχρονη προσχολική αγωγή πρέπει να βεβαιωθούμε ότι υπάρχουν οι υποδομές και το δυναμικό για να υλοποιηθεί η αλλαγή. Γνώμονας είναι να μην μείνει κανένα παιδί εκτός δομής.

6. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ετοιμαστεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τη  Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση . Στόχος είναι να δώσουμε μεγαλύτερη ελευθερία και η μεγαλύτερη αυτονομία στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια. Θέλουμε να απεμπολήσουμε αρμοδιότητες από πάνω μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Προχωρά η διαδικασία για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην ΕΑΕ

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Πρώτο σχόλιο

  1. Τα περί καταργήσεως ασύλου είναι ανέκδοτα. Οι νουΔΟΥΛΟΙ δεν πρόκειται να κάνουν τίποτε στους μπαμπάδες τους, αναρχοβλαμμένους αριστερούς. Και μόνο που δεν αναφέρει το εγκληματικό ιντυγίδια, δείχνει από τώρα ότι είναι ήδη στα 4.

    Φυσικά, δεν πρόκειται να πειράξουν τον πανθρησκειακό αχταρμά που λέγεται «Νέα Θρησκευτικά». Ας όψονται οι Χριστιανοί που τους ψήφισαν με αυτήν την αφελή προσδοκία.

    Η Επαγγελματική Εκπαίδευση θα δεχθεί πλήγμα για άλλη μία φορά, όπως επί αρβανιτόπουλου, κι ακόμη χειρότερα. Θα ωφεληθούν κάτι αεριτζήδες – φίλοι της κυβερνήσεως, ιδιοκτήτες ιδιωτικών βοϊδο-σχολών.

    Το νέο καθεστώς δεν θα επαναφέρη ούτε τα Λατινικά ως εξεταζόμενο μάθημα στην θεωρητική κατεύθυνση. Θα παραμείνει στον συγκεκαλυμμένο μαρξισμό (δήθεν Κοινωνιολογία), γιατί αυτό θέλουν. Να μένει αγράμματος και έρμαιο της αριστεράντζας ο λαός, και να έρχονται οι ψευτο-μορφωμένοι από τις βοϊδοσχολές του εξωτερικού, όπως η γαμψωμύτα ήττα τουβλέως, να κάνουν τον ειδήμονα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *