ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

K. Γαβρόγλου: Ευελπιστούμε για βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών»  και συγκεκριμένα στο σημείο που ρωτήθηκε για το εάν οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επωμιστούν τα αυξημένα καθήκοντα που σχεδιάζονται(αλλαγή συστήματος πρόσβασης στην Τριτοβάθμια), δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, απάντησε ότι:  “ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να τη βελτιώσουμε τώρα που η χώρα περνά στη μετά τα μνημόνια εποχή”

Το απόσπασμα από τη συνέντευξη

Με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις  δίνεται αυξημένος ρόλος στους εκπαιδευτικούς που κατά κάποιον τρόπο επωμίζονται την επιτυχία ή την αποτυχία ενός ολόκληρου συστήματος. Δεν είναι δυσανάλογη η ευθύνη δεδομένης της οικονομικής κατάστασης αλλά και των συνθηκών κάτω από τις οποίες καλούνται να εργασθούν;

Σας θυμίζω ότι είχε προηγηθεί ένα ολόκληρο νομοθετημένο πλέον σύστημα δομών υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου. Εκεί δίνονται τα απαραίτητα εργαλεία στον εκπαιδευτικό και οι υποστηρικτικοί μηχανισμοί. Επιπλέον προχωρούμε στην επιμόρφωσή τους προκειμένου να μπορέσουν να ασκήσουν αρτιότερα το λειτούργημά τους. Η οικονομική κατάσταση είναι πράγματι δύσκολη όπως είναι για κάθε εργαζόμενο αλλά ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να τη βελτιώσουμε τώρα που η χώρα περνά στη μετά τα μνημόνια εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Προβληματικές περιοχές: Εφάπαξ αποζημίωση λόγω μετάθεσης(τα ποσά αναλυτικά)
Ηδη έχουν ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό 4-500 μόνιμοι διορισμοί. Το σημαντικότερο όμως είναι πως όταν οι εκπαιδευτικοί έχουν τη θεσμική δυνατότητα να αναλάβουν επί τις ουσίας παιδαγωγικές ευθύνες μεγαλουργούν. Και ισοπεδώνονται όταν το σύστημα τους μετατρέπει σε γραφειοκράτες. Οι εκπαιδευτικοί ασκούν κοινωνικό λειτούργημα και αυτό πρέπει να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο.

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *