ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οδηγός Νεοδιόριστου Εκπαιδευτικού Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης

Διάδωσέ το

σχέδια δράσης

Οδηγός Νεοδιόριστου Εκπαιδευτικού Π.Ε. από τον Πρόεδρο του Συλλόγου της Νίκαιας Πρώην Αιρετός ΠΥΣΠΕ Πειραιά,   Δημητρακόπουλο Γιώργο

  1. Διορισμός  

 Ο διορισμός γίνεται σε μια αφηρημένη οργανική θέση και δημοσιεύεται (περιληπτικά)  στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ.). Η αποδοχή του διορισμού γίνεται με την ορκωμοσία  εντός 30 ημερών (από την κοινοποίηση του διορισμού). Μετά την ορκωμοσία ο υπάλληλος  αναλαμβάνει υπηρεσία, οπότε και αρχίζει να μισθοδοτείται. Αφετηρία υπολογισμού του χρόνου  υπηρεσίας των υπαλλήλων αποτελεί η χρονολογία δημοσίευσης στο ΦΕΚ της πράξης διορισμού,  με την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται σε ένα (1) μήνα από την κοινοποίηση της  πράξης διορισμού, αλλιώς η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας (άρθρο 19, παρ. 3 του Ν.  3528/07).  

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:  

 Οι εκπαιδευτικοί διανύουν δύο (2) έτη δοκιµαστικής υπηρεσίας κατά τη διάρκεια της  οποίας απολύονται για λόγους που ανάγονται στην υπηρεσία τους µόνο µετά από  απόφαση του Υπηρεσιακού Συµβουλίου (άρθρο 40, παρ. 1 του Ν. 3528/07).  

 Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής υπηρεσίας και ο δόκιμος υπάλληλος είναι  μόνιμος (Συμβούλιο της Επικρατείας 1355/1971, 695/1980).  

 Κατά της απόφασης του Υπηρεσιακού Συµβουλίου για την απόλυση δόκιµου υπαλλήλου  επιτρέπεται η άσκηση προσφυγής ενώπιον του Συµβουλίου της Επικρατείας (άρθρο  40, παρ. 4 του Ν. 3528/07).  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!
  1. Παράταση διορισμού  

 Για τους διοριζόμενους εκπαιδευτικούς η προθεσμία για την ορκωμοσία και την  ανάληψη υπηρεσίας μπορεί να παρατείνεται μέχρι και τις 31 Αυγούστου του  επόμενου έτους από το διορισμό τους (άρθρο 9, παρ. 5 του Ν. 2986/02). Σε κάθε  περίπτωση, πάντως, η ισχύς του διορισμού ανατρέχει στο χρόνο δημοσίευσής του στο  Φ.Ε.Κ.. Αν ο διοριζόμενος δεν δώσει τον όρκο στις προαναφερόμενες προθεσμίες, ο διορισμός  ανακαλείται.  

  1. Προσωρινή τοποθέτηση  

 

 Οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται, τίθενται στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και  με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης ύστερα από πρόταση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού  Συμβουλίου, τοποθετούνται προσωρινά σε κενές θέσεις των σχολείων μέχρι τη λήξη του  διδακτικού έτους για το οποίο διορίζονται (άρθρο 2 του Π.Δτος 144/97). Οι Διευθυντές  Εκπαίδευσης ανακοινώνουν τις κενές θέσεις των σχολείων και καλούν τους διοριζόμενους να  υποβάλουν δήλωση προτίμησης προσωρινής τοποθέτησης σε ένα ή περισσότερα σχολεία. Οι  διοριζόμενοι καλύπτουν λειτουργικά κενά σχολείων της περιοχής διορισμού τους, μπορεί όμως  να διατεθούν, για εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες, και σε σχολεία άλλης περιοχής της  αρμοδιότητας του ίδιου Π.Υ.Σ.Π.Ε..  

Προσωρινή τοποθέτηση Νεοδιόριστων Γενικής Αγωγής ……….

Οδηγός Νεοδιόριστου Εκπαιδευτικού Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης  Διαβάστε εδώ τη συνέχεια

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …