ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ν Κεραμέως: Ας είμαστε ρεαλιστές, θα κλείσουν τμήματα και ενδεχομένως σχολεία

Διάδωσέ το

«Ας είμαστε ρεαλιστές: Θα χρειαστεί να κλείσουν τμήματα και ενδεχομένως σχολεία φέτος», υποστήριξε η υπουργός Παιδείας  σήμερα κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών υγείας, προσθέτοντας ότι για αυτόν τον λόγο είναι τόσο αναλυτικό το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε σχολικές μονάδες.

Η υπουργός τόνισε ότι  πρόκειται για μία “δυναμική διαδικασία και είμαστε σε διαρκή εγρήγορση για κάθε πιθανή ανάγκη επαναπροσδιορισμού των ληφθέντων μέτρων, αλλά και για να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόβλημα, σε κάθε ερώτημα, να διευκολύνουμε κάθε διαδικασία”

Σε τι άλλο αναφέρθηκε η Υπουργός Παιδείας

 Οι προτεραιότητές μας είναι δύο.

“Αφενός να συνεχίσουμε όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται την τόσο σημαντική και τόσο απαραίτητη σε όλους εκπαιδευτική διαδικασία, αφετέρου να προστατεύσουμε την πολύτιμη υγεία των μαθητών μας, των εκπαιδευτικών μας, των οικογενειών μας”

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές

“Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ασφαλώς και θα χρειαστεί να κλείσουν τμήματα, να κλείσουν ενδεχομένως σχολεία. Έχουμε κρούσματα στην κοινωνία, είναι σαφές. Άρα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο έχει γίνει και τόσο αναλυτική δουλειά, σε συνεργασία με την Επιτροπή των ειδικών επιστημόνων και τον ΕΟΔΥ, τα πρωτόκολλα που ανέπτυξε προηγουμένως η κυρία Παπαευαγγέλου. Ακριβώς για αυτό το λόγο έχουν γίνει σε τόσο μεγάλη λεπτομέρεια, προκειμένου να είμαστε καθ’ όλα προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο κρουσμάτων.

Τους περασμένους μήνες δοκιμαστήκαμε πολύ, όμως προσαρμοστήκαμε. Αλλάξαμε όλοι τις συνήθειες μας και προχωρήσαμε δυναμικά. Έτσι και τώρα όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και αυτή τη νέα σχολική χρονιά”

Κατεβάστε εδώ:  ΕΟΔΥ- Οδηγός σχολείου (11/9): Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών 

Επιστροφή στα θρανία

“Επιστρέφουμε, λοιπόν, στα θρανία τηρώντας τα μέτρα, ακούγοντας τους δασκάλους και τους καθηγητές, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Μαθαίνουμε ασφαλείς”

mathainoumeasfaleis.gov.gr

“Επιπλέον, όπως έχουμε ανακοινώσει, έχουμε δημιουργήσει ως Υπουργείο Παιδείας την ιστοσελίδα mathainoumeasfaleis.gov.gr, όπου περιλαμβάνονται οδηγίες για εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές, γονείς, απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, σχετικοί σύνδεσμοι, υπουργικές αποφάσεις, οδηγίες του ΕΟΔΥ, γενικότερα όλο το υλικό το οποίο ακριβώς αφορά στη διαχείριση της πανδημίας, αναφορικά με τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών”

Διαβάστε: Τα έξι καθήκοντα του υπεύθυνου εκπαιδευτικού COVID-19
Αναστολή λειτουργίας τμήματος ή σχολικής μονάδας.

“Προς περαιτέρω διευκόλυνση της διαδικασίας, προωθείται νέα νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τις αρμοδιότητες για την αναστολή λειτουργίας τμήματος ή σχολικής μονάδας. Η απόφαση θα λαμβάνεται από τον αρμόδιο Διευθυντή Εκπαίδευσης μετά από εισήγηση του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας. Πάντοτε σε εφαρμογή του ισχύοντος πρωτοκόλλου και ειδικά το πρώτο διάστημα, με την πολύτιμη αρωγή αυτής της task force, στην οποία αναφερθήκαμε προηγουμένως”

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *