ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα ψηφιακή πηγή ενημέρωσης για το άνοιγμα των σχολείων – Μήνυμα της Υπουργού

Διάδωσέ το

Από σήμερα στο https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/την ψηφιακή πηγή ενημέρωσης, θα βρείτε οδηγίες για εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές, απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, σχετικούς συνδέσμους, υπουργικές αποφάσεις, οδηγίες του ΕΟΔΥ και όλες τις άλλες ενέργειες και δράσεις του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών.

Μήνυμα Υπουργού

Αγαπητοί μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές,
τη χρονιά που πέρασε δοκιμαστήκατε πολύ, όμως προσαρμοστήκατε, επιδείξατε υπευθυνότητα και βγήκατε νικητές. Είστε αξιέπαινοι και μας κάνετε υπερήφανους. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και τις προσωπικές σας θυσίες, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η προηγούμενη σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά. Η νέα χρονιά θα είναι και αυτή απαιτητική, αλλά μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης,
εργαστήκατε ήδη άοκνα για να επιτρέψετε στα παιδιά μας να διατηρήσουν στενή την επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία, εξοικειωθήκατε με τα νέα ψηφιακά εργαλεία που θέσαμε στη διάθεσή σας, προσαρμόσατε το εκπαιδευτικό σας υλικό και δώσατε τη δυνατότητα να συνεχιστεί η εκπαίδευση εξ αποστάσεως. Μετά την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, εξηγήσατε στα παιδιά τα μέτρα πρόληψης, τα βοηθήσατε να προσαρμοστούν στη νέα κανονικότητα. Τώρα καλείστε εκ νέου να τα καθοδηγήσετε, πάντοτε στη βάση των νέων οδηγιών του ΕΟΔΥ και του προσαρμοσμένου υλικού μας. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για όσα έχετε κάνει μέχρι σήμερα και σας καλούμε να προσέλθετε το ίδιο δυναμικά στη νέα χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
όλοι οι γονείς έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία για ο,τιδήποτε αφορά την εκπαίδευση και την καθημερινότητα των παιδιών μας. Πολλές φορές η στάθμιση και οι αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε είναι δύσκολες. Αλλά πορευόμαστε πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας: να τα προστατεύσουμε από τη διασπορά του ιού, αλλά ταυτόχρονα και να τους διασφαλίσουμε το εξαιρετικά πολύτιμο αγαθό της εκπαίδευσης. Έχουμε χρέος τα παιδιά μας να ξαναβρεθούν στις εκπαιδευτικές δομές, με την καλύτερη δυνατή δέσμη μέτρων που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί, όπως άλλωστε συμβαίνει αυτή τη στιγμή και στις περισσότερες προηγμένες χώρες του κόσμου. Σύμμαχοί μας σε αυτή τη διαδικασία θα είναι οι μάσκες, τα αντισηπτικά, όλα τα μέτρα προστασίας, και φυσικά όλοι εσείς. Επιστροφή, λοιπόν! Με κανόνες, μεθοδικότητα, αισιοδοξία και πάντα υπό την καθοδήγηση των ειδικών. Προκειμένου να συνεχίσουμε να «Μαθαίνουμε ασφαλείς».

Νίκη Κεραμέως
Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *