ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα μέτρα στα σχολεία: Πώς σκέφτονται να τα ανοίξουν με ασφάλεια

Διάδωσέ το

Νέα μέτρα στα σχολεία: Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος, μιλώντας χθες Σάββατο στο OPEN.  Ο υφυπουργός,  ενημέρωσε  ότι τα σχολεία ανοίγουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό που παρακολουθείται μόνο, είναι εάν θα ληφθούν περισσότερα μέτρα και υπάρξουν ειδικότεροι όροι για την ασφάλεια των μαθητών.

Τις σκέψεις για την αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων λειτουργίας των σχολείων επιβεβαίωσε σήμερα Κυριακή 2/1 και ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης ,μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. ” Η βούληση και η θέληση είναι τα σχολεία να ανοίξουν και δουλεύουμε για αυτόν το στόχο, με επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου και περισσότερα τεστ”, είπε υπουργός.

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης  χθες στο OPEN, μίλησε για την πορεία την πανδημίας Όμικρον   και τα νέα μέτρα στα σχολεία που πρέπει να ληφθούν για το άνοιγμά τους. Τα μέτρα που προτείνει ο κ. Σαρηγιάννης  είναι η αύξηση του αριθμού των τεστ, προτείνοντας ένα self test ανά δύο ημέρες αλλά και  διαθεσιμότητα επιπλέον χώρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οργανωτικός Γραμματέας ΔΟΕ: Όπου έχει εφαρμοστεί αξιολόγηση οδήγησε σε φυγή από την εκπαίδευση

Έναρξη μαθημάτων με ένα rapid τεστ

Η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, μιλώντας  στον  ΣΚΑΪ, είπε ότι ο προγραμματισμός και η διάθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου με ασφάλεια και με τα πρωτόκολλα που θα εισηγηθούν οι ειδικοί, προτείνοντας ότι “ενδεχομένως η έναρξη των σχολείων θα μπορούσε να γίνει με ένα rapid τεστ”

Επίσης αυτό που φαίνεται ότι θα απασχολήσει την επιτροπή είναι η αλλαγή του πρωτοκόλλου 50%+1 για το κλείσιμο τμήματος λόγω κρουσμάτων.

Μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για να αποφασίσει για το άνοιγμα των σχολείων και αυτό θα γίνει Τρίτη ή Τετάρτη. Από ό,τι φαίνεται, αν αποφασιστεί η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, αυτή θα γίνει με τεστ αλλά και με περισσότερα τεστ κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

 www.facebook.com/freshedu

Διαβάστε:

 Νέα καθηκοντολόγια εκπαιδευτικών μετά από 20 χρόνια

Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου- Πρόταση για τρία self test την εβδομάδα

 

Δείτε επίσης

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Διάδωσέ το Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου Ένα κείμενο για γονείς… και όχι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *