ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα Ημέρα Εκπαιδευτικών με άλλες δράσεις στα σχολεία την Τρίτη 11/10

Διάδωσέ το

Νέα Ημέρα Εκπαιδευτικών με άλλες δράσεις στα σχολεία την Τρίτη 11/10: Με ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς την Τρίτη 11 Οκτωβρίου να συζητήσουν για τα προβλήματα που τους απασχολούν (μισθοί, εργασιακά κ.ά),  να πραγματοποιηθούν δράσεις  στο προαύλιο των σχολείων και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις  Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να αναδειχθούν  τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Ημέρα Δράσης ΟΛΜΕ –  11 Οκτωβρίου 2022

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας (11-2 μ.μ.) στις 11 Οκτωβρίου, κατά την οποία καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων/ουσών να συζητήσουν και να αναδείξουν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο (επαγγελματική εξουθένωση-εργασιακές συνθήκες, μισθολογική αξιοπρέπεια, λειτουργία σχολικών μονάδων). 

Στη συνέχεια να γίνουν σχετικές δράσεις στο προαύλιο των σχολείων και να ακολουθήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ από κοινού με γονείς και  μαθητικά συμβούλια στις κατά τόπους ΔΔΕ ή ΠΔΕ. 

Στην Αττική η αντίστοιχη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στο ΥΠΑΙΘ στις 2μ.μ. Στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

 Σημ. fresh -education.gr: Στα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, Υπουργού και Υφυπουργού, καθώς και στην εγκύκλιο του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, απουσίαζε οποιαδήποτε αναφορά (λέξη -φράση) για καλύτερους μισθούς στους Έλληνες εκπαιδευτικούς.  Οι λέξεις -φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν στα μηνύματα ήταν: “ευαίσθητο λειτούργημα”,  “προσπάθεια, δράση, πίστη, πείσμα”, “όραμα”, “προσφορά”, “σεβασμός”, “ανεκτίμητη προσφορά”, “καλλιέργεια και ανάπτυξη της έννοιας της προσφοράς”. Μάλιστα η λέξη “προσφορά” χρησιμοποιήθηκε στα παραπάνω κείμενα από μία φορά στο καθένα. Λέξεις – φράσεις, που βέβαια δε μπορεί να διαφωνήσει κανείς με αυτές, αλλά χωρίς τη συμπλήρωσή τους με άλλες που αφορούν στην οικονομική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού, αποδυναμώνεται η σημασία τους.

Δείτε επίσης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Όχι σε αυξημένες απολαβές στους εκπαιδευτικούς γιατί δεν είναι στη φιλοσοφία της αξιολόγησης

Αλλάζουν τα ωρολόγια προγράμματα στα σχολεία που έχουν Ε.Δ.Υ. – Μείωση ωραρίου σε Διευθυντές

Έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης σχολείων ΠΕΚΕΣ ΑΜΘ

Συνεδριάσεις στα σχολεία: Δεν υπάρχει χρόνος λένε οι Συντονιστές στο ΥΠΑΙΘ

Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου: Αναζητούμε πληροφορίες σε ιστοσελίδες για τις μεταρρυθμίσεις του ΥΠΑΙΘ

Βρείτε τη σελίδα στο facebook freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *