ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μακρή: Τι θα γίνει με τις απουσίες εκπαιδευτικών – Περιμένουμε κρούσματα, δεν εθελοτυφλούμε.

Διάδωσέ το

“Οι επιδημιολογικές συνθήκες, επιτρέπουν το άνοιγμα των σχολείων με τροποποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου”  Τι θα γίνει με τα μαθήματα και τις απουσίες εκπαιδευτικών 

Παντού τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, δεν είναι μια ελληνική πρωτοτυπία,  είναι οδηγία και του Π.Ο.Υ., σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Τα σχολεία είναι τα πρώτα που ανοίγουν και τα τελευταία που κλείνουν και οι λόγοι είναι  παιδαγωγικοί, ψυχοσυναισθηματικοί και υγειονομικοί, τόνισε η υφυπουργός, σημειώνοντας παράλληλα ότι “κάνουμε ασφαλή την διδακτική διαδικασία σε συνεργασία με την επιτροπή των ειδικών, ακολουθώντας τις οδηγίες τους και ενισχύοντας το πρωτόκολλο. Οι επιδημιολογικές συνθήκες, όπως εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών, επιτρέπουν το άνοιγμα των σχολείων με τροποποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, είπε η ίδια.

Τι θα γίνει με τα μαθήματα και τις απουσίες εκπαιδευτικών

Η υφυπουργός μίλησε και για την αναπλήρωση των εκπαιδευτικών που θα απουσιάζουν, ενημερώνοντας ότι, όσοι  νοσούν και είναι σε απομόνωση, μπορούν να συμμετέχουν σε διαδικτυακά μαθήματα εθελοντικά, σε περίπτωση που κλείσει κάποιο τμήμα με το 50%+1 ή σε διαδικτυακά τμήματα που γίνονται για μαθητές που έχουν νοσήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Η κα Μακρή, ενημέρωσε ότι έχουν δοθεί οδηγίες στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ώστε να αναπληρώνονται οι εκπαιδευτικοί που θα απουσιάζουν. “Είναι κάτι που θα ισχύσει και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Θα υπάρχουν και αστυνομικοί και πυροσβέστες που δε θα μπορούν να προσέλθουν στην υπηρεσία τους. Θα το αντιμετωπίσουμε σε όλες τις δραστηριότητες”, είπε η κα Μακρή.

“Στα σχολεία αν λείψει ένας εκπαιδευτικός δημιουργεί προβλήματα, αλλά με δεδομένο ότι η διάρκεια της καραντίνας είναι μικρότερη δηλαδή 5 μέρες και ότι η νόσηση είναι ηπιότερη είναι θέμα που θα το αντιμετωπίσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια. Περιμένουμε κρούσματα, δεν εθελοτυφλούμε. Περιμένουμε κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και σε μαθητές, όμως αυτό δεν  μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση της δια ζώσης διδασκαλίας”, είπε η υφυπουργός.

Τέλος, σχετικά με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης η υφυπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι είναι ενεργή.

Διαβάστε: Σχολεία: Σχέδιο “πλεονάζουσες ώρες” για τις απουσίες εκπαιδευτικών

 www.facebook.com/freshedu

Ακούστε παρακάτω την υφυπουργό Παιδείας

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *