ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μακρή για σχολεία: “Δεν είναι κανονική η εκπαιδευτική διαδικασία”

Διάδωσέ το

“Το ότι δεν είναι κανονική η εκπαιδευτική διαδιακασία είναι γνωστό σε όλους. Είναι γνωστό σε όσους συμμετέχουν και σε όλους τους υπόλοιπους που την παρακολουθούν”, σημείωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, μιλώντας στην εκπομπή της TRT “Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα”.

“Θα νοσήσουν ενδεχομένως εκπαιδευτικοί και θα απουσιάζουν, για αυτό υπάρχει και η πρόβλεψη για αναπληρωτές με συμβάσεις covid και όπου υπάρχει η δυνατότητα , όπως ορίζει το πρωτόκολλο, να γίνει τηλεκπαίδευση. Δεν είναι κανονική η διαδικασία, είναι πρωτόγνωρη, αλλά αντιμετωπίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, επανέλαβε η κ. Μακρή σημειώνοντας παράλληλα ότι όμως “τα παιδιά δεν χάνουν την επαφή με τη σχολική τάξη“.

Η υφυπουργός Παιδείας, σε σχέση με τα μέτρα στα σχολεία, εξέφρασε την ικανοποίησή της από τον τρόπο που εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές εφραμόζουν τα μέτρα.  “Και ένα παιδί να νοσήσει, υπάρχει κινδυνος για την οικογένεια, αλλά αν δεν υπόκειται στον έλεγχο που γίνεται δύο φορές την εβδομάδα και ενδεχομένως να είναι ασυμπτωματικό και να μεταφέρει χωρίς καμία προφύλαξη την αρρώστια σε συγγενείς, σε φίλους και άλλα παιδιά της ίδιας οικογένειας”, είπε η υφυπουργός Παιδείας ενημερώνοντας παράλληλα ότι ο  έλεγχος 1.500.000 ατόμων, δύο φορές την εβδομάδα, αποτρέπει την μετάδοση της covid στην κοινότητα.

 freshedu

Ζ. Μακρή: Η ανεστραμμένη τάξη συγκαταλέγεται στις τομές που εισάγουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία

Επιστημονική Ημερίδα για την “ανεστραμμένη τάξη” διοργάνωσε το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας με σκοπό να παρουσιάσει αυτό το εναλλακτικό μοντέλο διδασκαλίας και μάθησης,  το οποίο στηρίζεται στην αντιστροφή της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης δομής ενός μαθήματος.

Η υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Mακρή συμμετείχε στην ημερίδα απευθύνοντας  χαιρετισμό. Η υφυπουργός  σημείωσε ότι η ανεστραμμένη Τάξη   είναι μία από τις τομές που εισάγει στην εκπαιδευτική διαδικασία το Υπουργείο Παιδείας και παρουσίασε τη συγκεκριμένη μέθοδο διδασκαλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Ανεστραμμένη Τάξη: Τι είπε η υφυπουργός Παιδείας για τη νέα μέθοδο διδασκαλίας

“Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την “Αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών”, προτείναμε καινοτόμες μεταρρυθμίσεις και μέσα σε αυτές τις προτάσεις είναι και μία νέα προσέγγιση εκπαιδευτικού σχεδιασμού, ένα νέο διδακτικό μοντέλο διδασκαλίας που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα μαθήματα,  όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Στο πλαίσιο της μεθοδολογίας της ανεστραμμένης τάξης, η πρακτική της παράδοσης μέσω της διάλεξης στη σχολική τάξη και η διεκπεραίωση των δραστηριοτήτων της μελέτης και της εμβάθυνσης στα διδακτικά περιεχόμενα που έχει  ο μαθητής στο σπίτι, αντιστρέφονται. Ο μαθητής αντί να παρακολουθεί την παράδοση του μαθήματος στην τάξη και να αναλαμβάνει εργασία για το σπίτι, παρακολουθεί την παράδοση από το σπίτι μέσω ψηφιακού υλικού και κυρίω μέσω video, και κατά τη διάρκεια του μαθήματος στην αίθουσα διδασκαλίας, διεκπεραιώνει μαθησιακές δραστηριότητες ερευνητικού και εποικοδομητικού χαρακτήρα σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό και τους συμμαθητές του”

Η ανεστραμμένη τάξη συγκαταλέγεται στις τομές που εισάγουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία

“Η ανεστραμμένη τάξη συγκαταλέγεται στις τομές που εισάγουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως είναι το πολλαπλό βιβλίο, η αποκέντρωση της έγκρισης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, των ερευνών και της πρακτικής άσκησης, η αξιολόγηση των μαθητών με καινοτόμες μεθόδους”

Απομακρυνόσατε από το μοντέλο της στείρας αποστήθισης

“Έχουμε σαφή προσανατολισμό στις παγκόσμιες καινοτόμες παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές πρακτικές. Μιλάμε για έναν νέο τρόπο μάθησης που χρησιμοποιεί νέα εργαλεία για το πώς μεταφέρεται η γνώση, πώς εμπλέκομαι τους ίδιους τους μαθητές σε άλλους τρόπους συμμετοχής μέσα στην τάξη. Απομακρυνόσατε από το μοντέλο της στείρας αποστήθισης, ενισχύουμε την κριτική σκέψη των μαθητών και την προώθηση της ερευνητικής σκέψης”

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *