ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ημερίδα «ΝΙΑζομαι για το μαθητή με Νεανική Αρθρίτιδα» στο NOESIS

Διάδωσέ το

Νεανική Αρθρίτιδα

 Νεανική Αρθρίτιδα

Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «ΝΙΑζομαι για τον μαθητή με Νεανική Αρθρίτιδα».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, ημερομηνία που θα γιορταστεί για πρώτη φορά ανά τον κόσμο, η Παγκόσμια Μέρα Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων, και ώρα 11:00-13:00 στο χώρο του ΝΟΗΣΙΣ. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της ημερίδας.

Στην ημερίδα προσκαλούνται οι Διευθυντές των ΔΔΕ και ΔΠΕ της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, οι προϊστάμενοι των ΚΕΣΥ, οι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και οι εκπαιδευτικοί, εφόσον δεν παρακωλύεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής- παρακολούθησης στον παρακάτω σύνδεσμο: www.registration.kmaked.eu

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στην παρακάτω διεύθυνση: www.webtv.kmaked.eu

Η μετακίνηση των εκπαιδευτικών θα γίνει χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  ΕΑΠ: Αιτήσεις για 22 Μεταπτυχιακά και 6 Προπτυχιακά προγράμματα σπουδών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Εκδήλωση στο ΝΟΗΣΙΣ με θέμα: «ΝΙΑζομαι για τον μαθητή με Νεανική Αρθρίτιδα»

Η νεανική ιδιοπαθής αρθρίτιδα (ΝΙΑ), αποτελεί το τρίτο συχνότερο χρόνιο νόσημα της παιδικής ηλικίας μετά την επιληψία και τις παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα. Πρόκειται για νόσημα με βασικό σύμπτωμα την ανάπτυξη φλεγμονής των αρθρώσεων. Νεανική σημαίνει ότι η πάθηση αφορά ασθενείς ηλικίας κάτω των 16 ετών.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων, που ορίζεται για πρώτη φορά φέτος τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 11.00 διοργανώνεται Ημερίδα με θέμα: «ΝΙΑζομαι για τον μαθητή με Νεανική Αρθρίτιδα» στο Συνεδριακό Κέντρο του ΝΟΗΣΙΣ.

Η ημερίδα διοργανώνεται από την Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες», ο οποίος στις 18 Μαρτίου 2019 γιορτάζει τα 30 χρόνια κοινωνικής προσφοράς του.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης.

Το Πρόγραμμα της ημερίδας για το μαθητή με Νεανική Αρθρίτιδα

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 ώρες 11:00 – 13:00
Kέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ
Συνεδριακό Κέντρο Νίκος Οικονόμου.

1. Χαιρετισμοί από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Ανανιάδη, τον Διευθυντή του ΝΟΗΣΙΣ κ. Αθανάσιο Κοντονικολάου και από την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες Δρ Πολυξένη Πρατσίδου – Γκέρτση
2. Νεανική Ιδιοπαθής Αρθρίτιδα 2019: ΄Οσα χρειάζεται να ξέρει ο εκπαιδευτικός. Δρ Πολυξένη Πρατσίδου-Γκέρτση, Παιδίατρος, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες
3. Συνέπειες της Νεανικής Ιδιοπαθούς Αρθρίτιδας στη σχολική συμπεριφορά του μαθητή: παρέμβαση του εκπαιδευτικού. Φλωρεντία Κανακούδη – Τσακαλίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής / Παιδιατρικής Ανοσολογίας ΑΠΘ, Ιδρύτρια του Παιδικού Αντιρευματικού Αγώνα, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες.
4. Ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της ΝΙΑ στο σχολείο: που και πως μπορεί να παρέμβει ο εκπαιδευτικός. Κάλλια Φόρογλου, Κλινικός Ψυχολόγος – Ψυχολόγος Ειδικής Αγωγής – Προσωποκεντρικός Σύμβουλος.

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *