ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα μέτρα στα σχολεία: “Έχουμε ένα μοντέλο επιτυχημένο”

Διάδωσέ το

“Άνοιξαν τα σχολεία με το πρωτόκολλο που είχαμε σχεδιάσει. Η πρώτη εβδομάδα κύλησε καλά. Τα διαγνωστικά τεστ μας βοήθησαν να εντοπίσουμε κρούσματα, τα οποία δεν θα είχαν εντοπιστεί…έχουμε ένα μοντέλο, το οποίο είναι επιτυχημένο”, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξη που έδωσε στον  «ΑΝΤ1»

 Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για το άνοιγμα των σχολείων.

Για την πανδημία και τη λειτουργία των σχολείων 

Αυτή τη στιγμή η «Ο» είναι η επικρατούσα μετάλλαξη στην Πατρίδα μας. Έχει μεγάλη μεταδοτικότητα, αλλά, ευτυχώς, δεν κάνει βαριές νοσήσεις. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθούμε στο Ε.Σ.Υ. να είμαστε σε πίεση και αυτό δεν επέτρεψε να έχουμε μία χαλάρωση των μέτρων αυτή τη στιγμή. Πήγαμε σε μια επέκταση των μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα. Κάθε εβδομάδα θα σταθμίζουμε τα δεδομένα.

Άνοιξαν τα σχολεία με το πρωτόκολλο που είχαμε σχεδιάσει. Η πρώτη εβδομάδα κύλησε καλά. Τα διαγνωστικά τεστ μας βοήθησαν να εντοπίσουμε κρούσματα, τα οποία δεν θα είχαν εντοπιστεί. Θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα με τον κίνδυνο πολύ μεγαλύτερης διασποράς.

Οι προϋποθέσεις με τις οποίες λειτουργούν τα σχολεία από το Σεπτέμβριο μέχρι τα Χριστούγεννα και από την καινούρια χρονιά και μετά έχουν συζητηθεί στην Επιτροπή και με βάση αυτές προχωρούμε. Ειδικά στο θέμα της Εκπαίδευσης, όλο το προηγούμενο διάστημα η Αξιωματική Αντιπολίτευση -και είναι λυπηρό αυτό- έχει επιδοθεί σε μια ακατάσχετη καταστροφολογία. Τα σχολεία ξεκίνησαν με πολύ αυστηρό διαγνωστικό έλεγχο, με το πρωτόκολλο του 50+1, το οποίο συνδυάζεται με πολύ αυστηρό έλεγχο για όλους. Ακόμη και για το πρώτο περιστατικό που θα εντοπιστεί υπάρχουν καθημερινοί έλεγχοι για το σύνολο του τμήματος. Την πρώτη εβδομάδα έχουμε ελάχιστα τμήματα που έκλεισαν εξαιτίας της νόσησης παιδιών. Έκλεισαν μόλις 2 τμήματα στα 80.000. Προφανώς και περιμένουμε κρούσματα και αρρυθμίες. Τα παιδιά, όμως, στο σχολικό περιβάλλον είναι περισσότερο προστατευμένα από ότι έξω από αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Σχολεία: Έχουμε ένα μοντέλο, το οποίο είναι επιτυχημένο

Έχουμε ένα μοντέλο, το οποίο είναι επιτυχημένο. Δεν καταλαβαίνω γιατί ορισμένοι ενοχλούνται τόσο πολύ που άνοιξαν τα σχολεία στην Ελλάδα, όπως και σε όλο τον κόσμο. Δεν καταλαβαίνω γιατί ορισμένοι ασχολούνται τόσο πολύ που τα παιδιά είναι στις αίθουσες με τους συμμαθητές, τους καθηγητές, τους δασκάλους τους, απολύτως προστατευμένα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενοχλούνται τόσο πολύ που η Πολιτεία φρόντισε και μέσα σε τρεις μέρες μοίρασε εκατομμύρια τεστ σε κάθε οικογένεια.

Διαβάστε επίσης:

Γονέας για αποτέλεσμα self test που έκανε στο σχολείο: “Mια χαρά…δύο γραμμές, δύο φορές αρνητικό!”

Τι αλαλούμ είναι αυτό, Παναγιά μου, στα σχολεία;

 web.facebook.com/freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *