ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θα υπάρχει για τους μέντορες ανταμοιβή ή μείωση ωραρίου; Τι απάντησε η Ν. Κεραμέως

Διάδωσέ το

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ μίλησε σήμερα η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως για θέματα εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων, ερωτήθηκε το εξής: “Για τους μέντορες θα υπάρχει ανταμοιβή ή μείωση ωραρίου;”

Η απάντηση της Υπουργού Παιδείας.

“Το σχολείο γίνεται πιο απαιτητικό. Αυτός είναι ο στόχος μας. Είχαμε μια περίοδο της ήσσονος προσπάθειας και πήγαμε σε ένα σχολείο που είναι πιο απαιτητικό, γιατί όσο πιο απαιτητικό είναι το σχολείο τόσο περισσότερα εφόδια θα έχουν τα παιδιά μας. Να σας το πω με ένα παράδειγμα: Πλησιάζει η εθνική μας εορτή. Στην παρέλαση θυμόσαστε ποιος κρατούσε τη σημαία; Όποιος κληρωνόταν. Τι μήνυμα περνούσε τότε; Ότι στη ζωή δεν χρειάζεται  να  προσπαθείς. Αρκεί να έχεις τύχη. Σήμερα, ποιος κρατάει τη σημαία; Ο άριστος, ο καλύτερος! Αυτά πρεσβεύει η κυβέρνηση του Κυριακου Μητσοτάκη, για αυτά αγωνιζόμαστε. Προσπαθούμε για ένα σχολείο που θα γίνεται διαρκώς καλύτερο, γιατί από την Παιδεία που θα δώσουμε στα νέα παιδιά θα εξαρτηθεί το τι χώρα θα έχουμε αύριο.

Ακούστε εδώ την απάντηση (στο τέλος της συνέντευξης)

…………………….

Κεραμέως : H δέσμευση για ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη όσων αξιολογούνται θετικά

Προεκλογικά στις 24.11.2018, στην παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για την Παιδεία, η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως είχε προαναγγείλει την ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη για τους εκπαιδευτικούς που αξιολογούνται θετικά κατά την ατομική τους αξιολόγηση. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει τα εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

“Θα προχωρήσουμε στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και εδώ  θέλω να είμαι ξεκάθαρη. Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα έχει δύο στόχους:

  • Στόχος πρώτος: Η επιβράβευση των αρίστων και μάλιστα αυτό πάει να πει στην πράξη ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη.
  • Στόχος δεύτερος: Τα κίνητρα για βελτίωση για όσους δεν αποδίδουν όσο θα θέλαμε να αποδίδουν, όσο θα πρέπει να αποδίδουν. Και για αυτό η αξιολόγηση θα συνδεθεί με την επιμόρφωση”

Πώς στη συνέχεια η υπόσχεση για “ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη” για τους εκπαιδευτικούς έγινε μόνο “μόρια” για όσους θέλουν να γίνουν στελέχη εκπαίδευσης Διαβάστε εδώ τη συνέχεια

Δείτε επίσης

Κόπτσης: Ευθύνες σε συντονιστές για τις χαμηλές βαθμολογίες σε σχολεία

Αξιολόγηση: Με νέο τρόπο θα βαθμολογούν τα σχολεία οι Συντονιστές

Βρείτε τη σελίδα στο facebook freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *