ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόπτσης: Μετά το Πάσχα η αξιολόγηση εκπαιδευτικών σε περιοχές που δεν ξεκίνησε

Διάδωσέ το

Κόπτσης

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα έχει καθαρά επιμορφωτικό χαρακτήρα χωρίς καμία συνέπεια  διαβεβαίωσε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ, Αλέξανδρος Κόπτσης, χθες από τη Χαλκίδα όπου επισκέφθηκε το 7ο δημοτικό σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο.

Το fresh -education κατέγραψε όσα είπε ο κ. Κόπτσης

“Με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θέλουμε να δούμε εάν ένας εκπαιδευτικός κάπου δεν αποδίδει  όσο πρέπει και τότε θα πραγματοποιείται επιμόρφωση. Καμία συνέπεια δε θα υπάρξει, η διαδικασία είναι μόνο ανατροφοδοτική και βελτιωτική. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες… σίγουρα μετά το Πάσχα, να μην πω πριν, θα ξεκινήσει η αξιολόγηση. Θα πραγματοποιήσουμε και μία επιμορφωτική ημερίδα όλων των συμβούλων εκπαίδευσης” είπε ο Γενικός Γραμματέας κ. Κόπτσης.

Κόπτσης: Οι κτιριακές υποδομές είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των δήμων  

Για τα προβλήματα των  κτιριακών υποδομών ο κ. Κόπτσης ξεκαθάρισε ότι είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων και  “δεν εμπλέκεται καθόλου μα καθόλου το Υπουργείο Παιδείας”

“Η φιλοσοφία μας είναι να διατηρούμε εκατοντάδες νηπιαγωγεία και δημοτικά. Υπάρχουν νηπιαγωγεία με έναν μαθητή. Υπάρχουν δημοτικά και στην Εύβοια με έναν μαθητή, ενώ το όριο είναι 15 μαθητές. Γιατί είναι απομακρυσμένο και δε θέλουμε να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια στην μεταφορά του, αλλά και μετά από τις πυρκαγιές δεν προχωρήσαμε σε κάποια υποβάθμιση. Αν και υπάρχουν όρια και νόμοι όπως: ένας εκπαιδευτικός για 15 μαθητές , δύο  για 30 μαθητές και τρεις για 45 μαθητές, εμείς διατηρούμε πάρα πολλά σχολεία λόγω ευαισθησίας ιδίως στα νησιά και στην Εύβοια. Παρακάμπτουμε το γράμμα του νόμου για την ασφάλεια των μαθητών μας και τη διευκόλυνση κάποιων δύσκολων περιοχών”, είπε ο κ. Κόπτσης

Η ανακοίνωση τους ΣΕΠΕ Χαλκίδας για την επίσκεψη Κόπτση

Χθες Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας με αφορμή την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας στην πόλη μας και στο συγκεκριμένο σχολείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Κατά την αποχώρηση του κ. Κόπτση από το σχολείο, τα μέλη του  Δ.Σ. του Συλλόγου, οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ και οι εκπαιδευτικοί , του παρέθεσαν τις απόψεις του κλάδου σε όλα τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς καθώς και  όλη την κοινωνία . Του κατέθεσαν τις θέσεις για το σοβαρό κτηριακό πρόβλημα της πόλης και κυρίως των Νηπιαγωγείων, για τις συγχωνεύσεις και τις υποβαθμίσεις ,για την γραφειοκρατική λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος, τους διορισμούς και τη μη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και κυρίως την ατομική αξιολόγηση  των εκπαιδευτικών με βάση τον ν. 4823/21. Του εκφράστηκε η δυσαρέσκεια του εκπαιδευτικού κόσμου και του επισημάνθηκε  πως η κυβέρνηση νομοθέτησε και νομοθετεί χωρίς το διάλογο με τις ομοσπονδίες και τους εκπαιδευτικούς της βάσης .

Ο κ. Κόπτσης άκουσε τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων δείχνοντας να κατανοεί τους προβληματισμούς και τις διαφωνίες, χωρίς όμως να δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις παρά μόνο υποσχέθηκε συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου για συστηματικότερο διάλογο για όλα τα σοβαρά και ουσιαστικά ζητήματα της εκπαίδευσης στο νομό  .

Ο αγώνας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας ήταν , είναι και θα είναι  για  ισοδύναμες ευκαιρίες στην εκπαίδευση κυρίως όμως η επίλυση επιτέλους των  μεγάλων  και σοβαρών  προβλημάτων  της Παιδείας

Πηγή ανακοίνωσης ΣΕΠΕ Χαλκίδας eviatopblog

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …