ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για σχολεία: Γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά

Διάδωσέ το

O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» για το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα για να καλυφθούν τα κενά που παρουσιάζονται, με νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών

Αναλυτικά όσα είπε ο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Για τα μέτρα κατά της πανδημίας

Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για την οποιαδήποτε χαλάρωση. Υπάρχει αύριο η συνεδρίαση της Επιτροπής. Σταθμίζουμε τα δεδομένα κάθε μέρα. Η εφαρμογή των μέτρων δούλεψε καλά. Ο κόσμος πειθάρχησε και παίρνει μέτρα αυτοπροστασίας. Η Κυβέρνηση θα περιμένει πρώτα  να ακούσει τις εισηγήσεις των Ειδικών. Θα σταθμίσουμε και την πορεία της πανδημίας και την πίεση που έχει το Σύστημα Υγείας. Είναι πρόωρο, αυτή τη στιγμή, να μιλήσουμε για χαλάρωση και κυρίως να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα. Δεν αποκλείω σημειακά να μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα. Αυτό θέλει μία συζήτηση.  Θα δούμε και τις απόψεις της Επιτροπής. Το πλαίσιο είναι σταθερό Είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η λειτουργία του κοινωνικού και οικονομικού βίου.

Για το άνοιγμα των σχολείων

Το άνοιγμα των σχολείων έχει πετύχει. Βασίστηκε η απόφαση αυτή σε ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο, που στάθμισε όλα τα δεδομένα. Βασίστηκε στην εισήγηση των Ειδικών. Η Αντιπολίτευση εξαπολύει πυρά. Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που βασίζονται στο αυξημένο testing. Εξαιτίας αυτών των τεστ, -που έγινε μια τιτάνια προσπάθεια όλο το προηγούμενο διάστημα να φτάσουν σε κάθε σπίτι- εντοπίστηκαν κρούσματα. Τα κρούσματα αυτά θα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην κοινότητα, θα είχαμε δεκαπλάσια διασπορά. Τα μαθήματα στις τάξεις γίνονται κανονικά. Υπάρχει ετοιμότητα έτσι ώστε  όπου παρατηρηθούν προβλήματα, να αντιμετωπιστούν. Τα όποια κενά θα καλυφθούν με τις προσλήψεις που ανακοινώθηκαν χθες. Πάνω από 4.500 θα γίνουν μέχρι τη Δευτέρα. Από αυτές οι περίπου  3.500 θα είναι τρίμηνες μέχρι τα μέσα Απριλίου και οι υπόλοιπες μέχρι τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο. Δόθηκε χθες, μετά από οδηγία του Πρωθυπουργού, η εντολή να προχωρήσει η διαδικασία και τις επόμενες 4-5 ημέρες, από την Δευτέρα και μετά, οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα είναι στις θέσεις τους, για να αντικαθιστούν όσους εκπαιδευτικούς νοσούν μέχρι η καραντίνα τους να λήξει και να επανέλθουν στις τάξεις τους.

Είμαστε σε μια κατάσταση έκτακτη. Δεν είναι μια κατάσταση συνηθισμένη. Παρατηρούμε ότι τέτοιου είδους προβλήματα υπάρχουν σε κάθε εργασιακό χώρο. Η Κυβέρνηση και γι’ αυτόν τον τομέα επέδειξε άμεσα, γρήγορα αντανακλαστικά. Γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά. Και πάντοτε υπάρχει διαθέσιμη και η δυνατότητα της τηλεκπαίδευσης, προκειμένου να εφαρμοστεί εκεί που δεν θα υπάρχει άλλος τρόπος, είτε με την αναδιάταξη του δυναμικού, είτε με τις προσλήψεις.

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *