ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΠΕ Αρναίας: Τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

Διάδωσέ το

 

Το ΚΠΕ Αρναίας, στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της Εμβέλειάς του, τα ΚΠΕ Περτουλίου-Τρικκαίων, Νάουσας, Ποροΐων και Μακρινίτσας, τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο Β΄επιπέδου, 25 ωρών από 14 έως 16 Δεκεμβρίου 2018, στη Μαθητική Εστία Αρναίας.

Το σεμινάριο έχει τίτλο:

«Όταν η αειφορία συνάντησε την οικονομική κρίση».

Οι εργασίες του θα περιλαμβάνουν εισηγήσεις, εργασία στο πεδίο και εργαστήρια που θα έχουν ως θέμα τους τον τρόπο με τον οποίο η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει το φυσικό, οικονομικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν εισηγήσεις σχετικά με την επίδραση της οικονομικής κρίσης μέσω των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων στο δασικό οικοσύστημα, στην οικολογική γεωργία, στο αστικό και πολιτιστικό περιβάλλον (πεδίο εργασίας τα Λουτρά Σιδηροκαυσίων, το Πάρκο του Αριστοτέλη, η Αρχαία Άκανθος και ο Πύργος Προσφορίου). Επίσης θα παρουσιαστεί η διαφοροποίηση των καταναλωτικών συνηθειών των πολιτών σε συνάρτηση με την οικονομική κρίση και την προστασία του περιβάλλοντος. Τέλος στο πλαίσιο καλών πρακτικών που συνδυάζουν φιλοπεριβαλλοντικές συμπεριφορές και συνήθειες με εξοικονόμηση χρημάτων θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια μεθοδολογίας και πρακτικών εφαρμογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το ΠΣΔ εντοπίζει την παράνομη διάθεση ψηφιακού περιεχομένου στα σχολεία

Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης νομών της Εμβέλειας του ΚΠΕ. Συνολικός αριθμός επιμορφούμενων 45 εκπαιδευτικοί.
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ΚΠΕ, θα καλύψουν από το οικείο Τ.Δ.Ε. τους τη διαμονή και τη μετακίνησή τους, ενώ η ημιδιατροφή τους θα καλυφθεί από το ΚΠΕ Αρναίας.

Το ΚΠΕ Αρναίας θα καλύψει από το Τ.Δ.Ε. του τις δαπάνες για τη διαμονή (ξενώνας Μαθητικής Εστίας) και ημιδιατροφή (πρωινό και ένα γεύμα την ημέρα) των εκπαιδευτικών, ενώ η δαπάνη μετακίνησης θα βαρύνει τους ίδιους εκπαιδευτικούς.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν στους Υπεύθυνους Π.Ε. ή Σ.Δ. των οικείων Διευθύνσεων Εκπ/σης έως την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018. Οι Υπεύθυνοι Π.Ε ή Σ.Δ. θα κοινοποιήσουν τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών στο ΚΠΕ Αρναίας έως την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018. Η κατάσταση με τα ονόματα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών, το πρόγραμμα και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για το σεμινάριο, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Αρναίας στο μενού Νέα-Ανακοινώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *