ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοροναϊός: Τι είπε η Ν. Κεραμέως για σχολικές παρελάσεις, αναπροσαρμογές ωραρίου, εξ αποστάσεως διδασκαλία και ύλη

Διάδωσέ το

Στο κεντρικό δελτίο του OPEN και τη Νίκη Λυμπεράκη μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με θέμα την εξάπλωση του κοροναϊού. «Δεν έχω εισήγηση για κλείσιμο όλων των σχολείων»,σημείωσε η κυρία Κεραμέως, ξεκαθαρίζοντας ότι κάθε φορά ο ΕΟΔΥ ενημερώνει το υπουργείο Παιδείας για την εξάπλωση του ιού. Μάλιστα, τόνισε ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για τα σχολεία που είναι κλειστά.

«Έχουμε ήδη προβλέψει τα σενάρια για το πώς θα καλυφθεί  η ύλη χωρίς επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς , εξετάζουμε μία σειρά μέτρων, όπως είναι η αναπροσαρμογή ωραρίου και μαθημάτων για τα κλειστά σχολεία.  Θα γίνουν κάποιες αναπροσαρμογές στην ώρα αποχώρησης και ώρα άφιξης. Με το δεδομένα όμως που έχουμε αυτή τη στιγμή δεν προβλέπεται επιμήκυνση του σχολικού έτους», διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας στο ερώτημα τι θα γίνει εάν αυξηθούν τα κρούσματα και υπάρξει πρόβλημα με τις πανελλήνιες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

“Έχουμε εξετάσει το ενδεχόμενο της εξ αποστάσεως διδασκαλία και έχουμε μιλήσει και με εταίρους που έχουν εξετάσει και αυτοί παρόμοιες λύσεις και είναι ένα από τα θέματα που θα τεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας” σημείωσε σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις την 25η Μαρτίου η Ν. Κεραμέως ανέφερε ότι: “Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε ώρα, έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, πάντως να είστε βέβαιη ότι η κυβέρνηση παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα και χωρίς υπερβολές  θα κάνουμε ότι χρειαστεί προκειμένου να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία”

Δείτε εδώ τις σχετικές δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας

Μείνετε συντονισμένοι στο fresh-education.gr  πατώντας το κόκκινο καμπανάκι κάτω αριστερά της οθόνης για να μάθετε πρώτοι τις εξελίξεις που ακολουθούν ή βρείτε τη σελίδα του στο facebook πατώντας εδώ

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *