ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κλειστά σχολεία αύριο Παρασκευή 18/9 (συνεχής ενημέρωση)

Διάδωσέ το

Κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν πολλά σχολεία την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου σε  περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία “Ιανός”. 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν ενημέρωσης και συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για λόγους πρόληψης και εξαιτίας του επικείμενου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, το σύνολο του μηχανισμού της Περιφέρειας έχει τεθεί σε κατάσταση διαρκούς επιφυλακής και επαγρύπνησης, ενώ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας σε μήνυμά του προς τους πολίτες της περιοχής και ιδιαίτερα όσους κατοικούν κοντά σε παράκτιες περιοχές ή περιοχές με ποτάμια και μεγάλα ρέματα ή περιοχές που έχουν υποστεί κατά το παρελθόν σοβαρά προβλήματα από πλημμύρες ή ισχυρούς ανέμους, τους καλεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τις υπαίθριες εργασίες και εάν είναι δυνατό, να μετακινηθούν σε οικίες και περιοχές που βρίσκονται μακριά από ακτές και μεγάλα ποτάμια.

«Ας είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες. Καμία δουλειά και κανένα υλικό αγαθό δεν αξίζουν, όσο η ανθρώπινη υγεία και ζωή. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και να υπακούσουμε στα μέτρα και στους κανόνες. Ιδιαίτερα όμως, όλοι ας έχουμε στο νου μας και τον διπλανό μας, ιδιαίτερα όσους ανήκουν σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά. Κανένα καιρικό φαινόμενο δεν τρομάζει, όσο η άγνοια και η έλλειψη ετοιμότητας» σημειώνει ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Κεφαλονιά – Ιθάκη

H Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενημέρωσε δια του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρου Τραυλού, τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη επίσης δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Παρασκευή (18/9), για προληπτικούς λόγους λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων «Ιανός».

Θήβα

Κλειστά σχολεία την Παρασκευή 18/9 στο Δήμο  Θηβαίων, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι με απόφαση Δημάρχου Θηβαίων όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής του θα είναι κλειστά την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.
Η απόφαση ελήφθη μετά το υπ’ αρ. 04/16-9-2020 έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ/ΕΜΚ, που προβλέπει ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους, με ισχύ από το απόγευμα της Πέμπτης 17/9 έως και το Σάββατο 19/9.
Επιπλέον, συνεκτιμήθηκε η δυσκολία υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες προαυλισμού των μαθητών, φυσικού αερισμού και καθαριότητας των αιθουσών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.
Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Άργος- Μυκήνες

Λόγω της πρόβλεψης της ΕΜΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για ακραία καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν τις επόμενες ώρες την περιοχή μας και για την προστασία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού κατά την μετακίνηση τους, με απόφαση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Μυκηνών συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ για αύριο Παρασκευή 18/9.

Κόρινθος

Για την προστασία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού κατά την μετακίνηση τους από και προς τις σχολικές μονάδες του δήμου Κορινθίων, λαμβανομένης της πρόβλεψης της ΕΜΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για ακραία καιρικά φαινόμενα από σήμερα Πέμπτη έως και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, με απόφαση του Δημάρχου Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο δήμο Κορινθίων αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Ναύπλιο

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπλιέων την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου λόγω των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στην περιοχή μας.

Για προληπτικούς λόγους, μετά το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ. και το οποίο αναφέρει πως θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό η περιοχή μας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αποφάσισε την αναστολή όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων για την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ναυπλιέων θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Οι επικίνδυνες καιρικές συνθήκες που αναμένονται, καθιστούν δύσκολη την εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων πρόληψης από την μετάδοση του κορονοϊού Covid-19 και φυσικά ελλοχεύει κίνδυνος για όλους που θα θελήσουν να μετακινηθούν.

Δήμος Ερμιονίδας

Με έκτακτη ανακοίνωση του ο Δήμος Ερμιονίδας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 18/9 θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ στο Δήμο Ερμιονίδας

Χαλκίδα

Με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα και έχοντας υπόψιν το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Ε.Μ.Υ., διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς και των Δομών των Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ για αύριο, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.
Η διακοπή λειτουργίας θα γίνει για προληπτικούς λόγους ασφαλείας λόγω των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων, που θα επηρεάσουν τον Δήμο Χαλκιδέων αλλά και υγιεινής, καθώς θα είναι δυσχερής η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων πρόληψης από την μετάδοση του κορονοϊού Covid-19 (π.χ. διαλείμματα μάσκας στο προαύλιο, εξαερισμός αιθουσών).

ΕΡΕΤΡΙΑ 

Σύμφωνα με την υπ’ άριθ. 8628/17.9.2020 Απόφαση Δημάρχου Ερέτριας, Ιωάννη Δημητρόπουλου και έχοντας υπόψη το Έκτακτο Δελτίο καιρού Ε.Μ.Υ που ισχύει από Πέμπτη 17 έως και Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους οι σχολικές μονάδες της Α/βαθμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης και των Δημοτκών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ερέτριας θα παραμείνουν κλειστές τηνΠαρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Δήμος Κύμης Αλιβερίου

Λόγω των ανακοινώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας και της Πολιτικής προστασίας
για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Κύμης Αλιβερίου (Αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020) για προληπτικούς λόγους.

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων και των παιδικών σταθμών του Δήμου, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών, λόγω των επικείμενων καιρικών φαινομένων που πιθανόν να επηρεάσουν και τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Δήμος Ξυλoκάστρου – Ευρωστίνης

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και ΚΔΑΠ), αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μετά από απόφαση του Δημάρχου, για προληπτικούς λόγους ασφαλείας των μαθητών μας, ενόψει των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων που πιθανόν να επηρεάσουν και το Δήμο μας.

Δήμος Βέλου-Βόχας

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Βέλου Βόχας , την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών, λόγω των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων, που πιθανόν να επηρεάσουν και τον Δήμο Βέλου Βόχας.

Δήμος Σικυώνιων

Κλειστά σε όλο το δήμο Σικυώνιων θα είναι αύριο 18 Σεπτεμβρίου 2020 όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι Παιδικοί σταθμοί λόγω των επικείμενων καιρικών φαινομένων.

Δήμος Τριφυλίας και Δυτ. Μάνης

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο  Τριφυλίας και Δυτ. Μάνης. Η σχετική δημοσίευση στο messinialive.gr εδώ

Δήμος Τρίπολης

Με αφορμή την επέλαση του μεσογειακού Κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ», ο οποίος αναμένεται να κινηθεί ενισχυόμενος τις πρωινές ώρες και στην Αρκαδία, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, κατόπιν συνεννόησης με τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών και με δεδομένες τις δυσκολίες και την επικινδυνότητα στις μετακινήσεις, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ για αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Δήμος Μεγαλόπολης

Ανακοινώνεται ότι αναστέλλεται, αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, για την προστασία των μαθητών, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επηρεάσουν και το Δήμο Μεγαλόπολης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *