ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: 3,5 χρόνια έχουμε κάνει αλλαγές που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ήμουν στη θέση μου

Διάδωσέ το

 

“Η κοινωνία είναι πολύ πιο μπροστά από ότι νομίζουμε. Τα τελευταία 3,5 χρόνια έχουμε κάνει αλλαγές στην παιδεία που υπό κανονικές συνθήκες εγώ δεν θα ήμουν στη θέση μου. Βαριές αλλαγές στην παιδεία αλλά αλλαγές που τις απαιτεί η κοινωνία”, σημείωσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 Fm και στην εκπομπή «Κακά κορίτσια» με τις δημοσιογράφους Μαρία Λεμονιά και Έλενα Καραμίχαλου.

Ένας υπουργός Παιδείας για να κάνει σωστά τη δουλειά του δεν πρέπει να σκέφτεται πως θα είναι δημοφιλής, πρέπει να σκέφτεται πως θα είναι χρήσιμος, χρήσιμος στα παιδιά.

Αν θες να κάνεις σωστά τη δουλειά σου πρέπει να πάρεις αποφάσεις που μπορεί πρόσκαιρα να φανούν σκληρές, δύσκολες αλλά γνώμονας σου πρέπει να είναι ένας πως θα ανεβάσεις τη μπάρα συνολικά, πως τα παιδιά μας θα γίνουν καλύτερα.

Στόχος μου είναι να είμαι όσο πιο χρήσιμη γίνεται για τα παιδιά, αυτή είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από κάθε απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Αν μπορούσα να είμαι κάθε μέρα στα σχολεία θα ήμουνα κάθε μέρα στα σχολεία. Είναι πολύ θερμό το κλίμα. Οι μεγαλύτερες τάξεις έχουν περισσότερες ερωτήσεις και έχουν και κριτική και τη θέλω αυτή την κριτική. Όταν πας σε ένα Λύκειο θα ακούσεις πολλά σχόλια και πολλές προτάσεις επίσης και δεν σας κρύβω ότι πολλά τα οποία κάνουμε στο υπουργείο Παιδείας τα ερεθίσματα έρχονται από το σχολείο από μαθητές και από εκπαιδευτικούς.

Θεωρώ μείζονος σημασίας το να παίρνεις ερεθίσματα από την ίδια την εκπαιδευτική κοινότητα. Εγώ για αυτό επί τούτου πηγαίνω στα σχολεία, πρώτα απ’ όλα γιατί θεωρώ ότι είναι καθήκον μου. Είναι καθήκον μου να είμαι κοντά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν. Και δεύτερον δεν σας κρύβω ότι αποκομίζω πάρα πολλά από αυτό. Μαθαίνω, παίρνω ερεθίσματα, ακούω γόνιμες προτάσεις.

Διαβάστε εδώ όλη τη συνέντευξη

Δείτε επίσης:

Νομοσχέδιο για τη σχολική βία ετοιμάζει το ΥΠΑΙΘ με πλατφόρμα για αναφορές

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …