ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: Τα παιδιά βρήκαν τον φυσικό τους χώρο

Διάδωσέ το

Tο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης και  το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Χαλκηδόνας επισκέφτηκαν σήμερα η υπουργός Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως , η υφυπουργός κ. Ζέττα   Μακρή και η Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ.  Αναστασία Γκίκα

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε 

Η χαρά των παιδιών σήμερα το πρωί ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους! Βρήκαν πάλι τους φίλους τους, τους δασκάλους τους, ξαναβρέθηκαν στον αγαπημένο τους φυσικό χώρο, το σχολείο τους. Μετά από δύο πρωτόγνωρους μήνες κατά τους οποίους εκπαιδευτικοί, στελέχη εκπαίδευσης, μαθητές και γονείς κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά μας άνοιξαν και πάλι τις πύλες τους για να υποδεχθούν τους μικρούς μας μαθητές. Προστέθηκαν έτσι στα ειδικά μας σχολεία όλων των βαθμίδων τα οποία λειτουργούν αδιάλειπτα από τον Σεπτέμβριο.

Τα σχολεία μας λειτουργούν με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας με τα οποία είναι ήδη εξοικειωμένοι οι μαθητές μας, όπως καθολική χρήση μάσκας, σχολαστική υγιεινή των χεριών, διαφορετικά διαλείμματα, προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, σταθερές ομάδες μαθητών στα αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, στα οποία προστέθηκαν και νέα μέτρα, όπως η κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης ανά ομάδες μαθητών, η χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου, τα δωρεάν τεστ για εκπαιδευτικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Ο στόχος μας ήταν και παραμένει διττός: η προστασία της δημόσιας και της ατομικής υγείας και η συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Θα συνεχίσουμε, με την πολύτιμη βοήθεια των ειδικών, την προσπάθεια για τη δια ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς, στελέχη, μαθητές, γονείς και στην τοπική αυτοδιοίκηση για την υποδειγματική τήρηση των μέτρων και την προσαρμοστικότητα όλων στις εξαιρετικές συνθήκες που βιώνουμε. Με προσεκτικά βήματα, όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτήν τη δοκιμασία!

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *