ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: Στις 5 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για το voucher των 200 ευρώ

Διάδωσέ το

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως για το voucher των 200 ευρώ, το άνοιγμα των σχολείων και το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς.

voucher των 200 ευρώ

Τη Δευτέρα 22/3 ανοίγει η εφαρμογή για τους προμηθευτές  και για τους επωφελούμενους η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 5 Απριλίου και αφορά οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6000 ευρώ, δήλωσε η υπουργός

Άνοιγμα σχολείων

Αν και θέλουμε να ανοίξουν όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες υπάρχει μια ιδιαίτερη  μέριμνα για τα γυμνάσια και τα λύκεια, διότι έχουν κλείσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αλλά και γιατί θα έχουν εξετάσεις που πλησιάζουν, είπε η υπουργός

Παράταση σχολική χρονιάς

Για την παράταση της σχολικής χρονιάς δήλωσε πως υπάρχει το ενδεχόμενο να παραταθεί για δύο εβδομάδες εντός Ιουνίου, προκειμένου να επιμηκυνθεί ο χρόνος της δια ζώσης εκπαίδευσης και να υπάρξει διάδραση μαθητών και εκπαιδευτικών,   διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι διακοπές του Πάσχα θα γίνουν κανονικά γιατί  εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι γονείς έχουν ανάγκη από ξεκούραση, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Για την παράταση του διδακτικού έτους η υπουργός διευκρίνισε ότι αυτό θα το δούμε σύμφωνα με την εξέλιξη της πανδημίας και το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Για το ενδεχόμενο να ξεκινήσει  η επόμενη σχολική χρονιά νωρίτερα η υπουργός δήλωσε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις.

Πανελλαδικές Εξετάσεις

Η κα. Κεραμέως είπε ότι στόχος μας είναι να γίνουν μέσα στον Ιούνιο

Απουσίες μαθητών

Για τις απουσίες, ενημέρωσε πως όπου υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες στην τηλεκπαίδευση, οι απουσίες δεν καταγράφονται, ενώ για παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που μένουν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, υπάρχει ειδικό καθεστώς και μέριμνα.

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *