ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως στη Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ για 4 χρόνια αναγνώριζε την ισοδυναμία των πτυχίων κολεγίων

Διάδωσέ το

Στην επίμαχη διάταξη για τα κολέγια και στο άρθρο 50 αναφέρθηκε η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως πριν από λίγο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις»

Η ομιλία της για το θέμα από το fresh education

Υπάρχουν επαγγελματίες που έχουν αποκτήσει το πτυχίο τους σε κάποιο Πανεπιστήμιο άλλου κράτους της Ε.Ε.. έχουν αποκτήσει επαγγελματικά δικαιώματα σε άλλη χώρα της Ε.Ε. και το ενωσιακό δίκαιο προβλέπει ελευθερία εγκατάστασης και άσκησης τους επαγγέλματός τους αυτού σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε.

Θα σας διαβάσω την έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής:

Υποχρέωση των κρατών μελών να αναγνωρίζουν τις επαγγελματικές ικαανότητες τις οποίες πιστοποιεί τίτλος σπουδών που εχει αποκτηθεί σε άλλο κράτος μέλος ερείδεται ευθέως στο πρωτογενές δίκαιο της Ε.Ε. και ειδικότερα στις διατάξεις που προστατεύουν την ελευθερία της κυκλοφορίας των εργαζομένων και την ελευθερία εγκατάστασης.

Συζητάμε για μια θεμελιώδη αρχή της Ε.Ε., έναν θεμέλιο λίθο της Ε.Ε., να μπορούν οι εργαζόμενοι να κυκλοφορούν , να εργάζονται ελεύθερα .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Αυτή η διάταξη υπήρχε και στις προκηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ τα χρόνια που ήταν κυβέρνηση.

(Στο σημείο αυτό η Υπουργός Παιδείας παρουσίασε και κατέθεσε στα πρακτικά μια σειρά προσκλήσεων/προκηρύξεων του ΣΥΡΙΖΑ που αναγνώριζαν την επαγγελματική ισοδυναμία των πτυχίων των κολεγίων)

Συνέχισε λέγοντας:

O ΣΥΡΙΖΑ για 4 χρόνια αναγνώριζε κανονικότατα την επαγγελματική ισοδυναμία των πτυχίων αποφοίτων των κολεγίων ως όφειλε με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία και ο ενωσιακό δίκαιο. Τέσσερα χρόνια όλα μέλι γάλα .Όμως ήρθε το 2019, όπου είχαμε εκλογές, και ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες πριν τις εκλογές, προφανώς για να γίνει αρεστός σε ένα συγκεκριμένο ακροατήριο, αποφάσισε να κηρύξει τάχα πόλεμο στα κολέγια και ψήφισε διάταξη που αποκλείει τους αποφοίτους των κολεγίων αυτών σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικών. Μόνο εκπαιδευτικών.

Και για αυτή την παραβίαση μας έχει στείλει προειδοποιητική επιστολή η ευρωπαϊκή επιτροπή.

Για άμεση ενημέρωση πατήστε εδώ στη σελίδα του fresh education στο f/b

Κεραμέως στη Βουλή: Ο εκπαιδευτικός που δεν εμφανίζεται δεν είναι αφερέγγυος απέναντι στο ελληνικό κράτος;

Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία της Υπουργού Παιδείας

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *