ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: Παράνομη άλλη μία απεργία – Λυπηρό που πρέπει να προσφεύγουμε στα δικαστήρια

Διάδωσέ το

 

Λυπηρό χαρακτηρίζει  η υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, το γεγονός της προσφυγής του Υπουργείου Παιδείας στα δικαστήρια κατά της απεργίας -αποχής που κήρυξε η ΔΟΕ για τους νέους θεσμούς του Μέντορα και του Ενδοσχολικού Συντονιστή στα σχολεία.“Λυπηρό που πρέπει να προσφεύγουμε στα Δικαστήρια για το αυτονόητο: την εφαρμογή ψηφισμένου από τη Βουλή νόμου”, αναφέρει η υπουργός.

Η δήλωση της υπουργού Παιδείας κας Νίκη Κεραμέως

«Παράνομη κρίθηκε άλλη μία απεργία της ΔΟΕ για το νέο θεσμό του μέντορα που υποστηρίζει τους νέους εκπαιδευτικούς. Λυπηρό που πρέπει να προσφεύγουμε στα Δικαστήρια για το αυτονόητο: την εφαρμογή ψηφισμένου από τη Βουλή νόμου. Προχωράμε μπροστά για το καλό μαθητών και εκπαιδευτικών!»

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός  Νίκη Κεραμέως   κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), ζητώντας την εφαρμογή  των άρθρων 92 και 93 του ν. 4823/2021 που αφορούν στον Ενδοσχολικό Συντονιστή και τον Παιδαγωγικό Σύμβουλο-Μέντορα.

ΔΟΕ: Ενέργειες – βήματα για απεργία -αποχή για Μέντορα και Ενδοσχολικό Συντονιστή

Τις ενέργειες – βήματα για την υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για κήρυξη απεργίας αποχής από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τις Υ.Α. για τον ορισμό του «Παιδαγωγικού Συμβούλου – Μέντορα» και του «Ενδοσχολικού Συντονιστή» δημοσίευσε η ΔΟΕ

Το ΔΣ της Δ.Ο.Ε., σε υλοποίηση της απόφασης για κήρυξη απεργίας αποχής από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τις Υπουργικές αποφάσεις για τον ορισμό του «Παιδαγωγικού Συμβούλου – Μέντορα» (υπ’ αρ. Φ12/102919/ΓΔ4 Υπουργικής Απόφασης)και του «Ενδοσχολικού Συντονιστή» (υπ’ αρ. Φ12/102913/ΓΔ4 Υπουργικής Απόφασης), προχώρησε την Παρασκευή 9/9/2021 και επίδωσε στο Υπουργείο Παιδείας και στο Ελληνικό Δημόσιο εξώδικη γνωστοποίηση της απεργίας-αποχής», δηλώνοντας, έτσι, επίσημα την κήρυξή της.

Οι συνάδελφοι καλούνται να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στην απεργία-αποχή της Δ.Ο.Ε. αποτρέποντας την υλοποίηση των αντιδραστικών θεσμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Στο πλαίσιο αυτό:

  • Οι συνάδελφοι διευθυντές-διευθύντριες (από 6/θεσια δημοτικά σχολεία-νηπιαγωγεία και άνω) αλλά και όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων αυτών, καλούνται να υπογράψουν την δήλωση συμμετοχής στην απεργία – αποχή που έχει σταλεί στα σχολεία. 
  • Η δήλωση αυτή πρωτοκολλείται από το διευθυντή της σχολικής μονάδας. Με αυτό τον τρόπο, εκφράζεται συλλογικά η μη εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους εκπαιδευτικούς για τη θέση του μέντορα και του ενδοσχολικού συντονιστή και ως εκ τούτου καμία διαδικασία ορισμού τους ή υλοποίησης δεν μπορεί να προχωρήσει. 
  • Η δήλωση της απεργίας – αποχής, γίνεται σε ειδικό έντυπο που καταθέτουν συλλογικά οι συνάδελφοι (έχει ήδη αποσταλεί στις σχολικές μονάδες), για να γίνεται σαφής η συμμετοχή τους σε αυτή. Η παραπάνω δήλωση θωρακίζει τους συναδέλφους με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη και νόμιμη ενέργεια και αρκεί να καταχωρείται στο πρωτόκολλο του σχολείου. 
  • Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών επικοινωνούν με τους Συλλόγους Διδασκόντων, οι οποίοι ενημερώνουν για τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή. Αναλυτικά στοιχεία για τη συμμετοχή θα συγκεντρωθούν από το ΔΣ της ΔΟΕ.
  •   Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες (διευθυντές και συναδέλφους) από κάθε πειθαρχική ευθύνη

Δείτε επίσης:

Αξιολόγηση: Ανύπαρκτα στελέχη εκπαίδευσης θα παραλάμβαναν εκθέσεις αξιολόγησης σχολείων

Ποιοι εκπαιδευτικοί θα έχουν μέντορα στο σχολείο από Σεπτέμβρη

Μισθοί: Δεν “τρώνε μόρια” οι εκπαιδευτικοί και ζητούν συνάντηση με τον Υπ. Οικονομικών

Βρείτε τη σελίδα στο facebook freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *