ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: Θα διορίσουμε και άλλους εκπαιδευτικούς

Διάδωσέ το

Κεραμέως

Κεραμέως: Στόχος είναι ο πλήρης εξορθολογισμός του ανθρώπινου  δυναμικού

“Προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να επενδύσουμε σε ανθρώπινο δυναμικό. Για αυτό και τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε διορίσει 25.000 εκπαιδευτικούς. Η πρόθεσή μας είναι, και εφόσον ο ελληνικός λαός τιμήσει εκ νέου την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ψήφο του, αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί έτσι ώστε να πάμε σε έναν πλήρη εξορθολογισμό του ανθρώπινου  δυναμικού. Θέλουμε οι αναπληρωτές να  κάνουν αυτό που λέει η λέξη. Να φτάσουμε δηλαδή σε ένα σημείο όπου θα αναπληρώνουν σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικών. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ήδη με τους 25.000 διορισμούς έχει επέλθει μια πιο υγιής ισορροπία μεταξύ των μόνιμων και των αναπληρωτών”

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως μιλώντας  στην εκπομπή του ΑΝΤ1 TV “Στούντιο Με Θέα”

 

Δηλώση Κόπτση τον περασμένο Ιούνιο: Θα διορίζουμε συνεχώς

Έχουμε βάλει στόχο από Σεπτέμβρη να συστήσουμε καινούριες οργανικές θέσεις σε όλους τους τομείς γιατί θα έχουμε συνεχώς διορισμούς, κάθε χρονιά…   δεν έχουν συσταθεί οργανικές θέσεις από το 1986 σε κάποιες κατηγορίες εκπαιδευτικών, σε κάποιες ειδικότητες, άρα δεν μπορείς να διορίσεις” είπε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στο Ελλάδα 24.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Τι είπε αναλυτικά ο  Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης

“Ο στόχος μας είναι  τα επόμενα έτη να εκλείψουν οι αναπληρωτές από την εκπαίδευση, οι αναπληρωτές να είναι μόνο για κάλυψη έκτακτων αναγκών”.

“Δεν έχουμε κάνει ακόμα τις κατανομές. Αυτά που διαρρέουν δεν είναι από εμάς, οι κατανομές δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί. Η υπουργός δεν έχει πει το τελικό οκέι για κάποιους”.

“Δεν έχουν συσταθεί οργανικές θέσεις από το 1986 σε κάποιες κατηγορίες εκπαιδευτικών, σε κάποιες ειδικότητες άρα δεν μπορείς να διορίσεις γιατί οι διορισμοί γίνονται επί οργανικών κενών. Από το 1986 δεν έχουν συσταθεί οργανικές θέσεις για κάποιες ειδικότητες οι οποίες έχουν πληρωθεί. Εμείς με τους διορισμούς αυτούς είμαστε περίπου στο 90% με 100% της πλήρωσης θέσεων και έχουμε βάλει στόχο από Σεπτέμβρη να συστήσουμε καινούριες οργανικές θέσεις σε όλους τους τομείς γιατί θα έχουμε συνεχώς διορισμούς, κάθε χρονιά”

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *