ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: Επιστροφή στο σχολείο με αυξημένα μέτρα όπως η μάσκα

Διάδωσέ το

Για τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο μίλησε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως στο MEGA.

Το πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας την ερχόμενη σχολική χρονιά θα χτυπήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και δεν αποκλείεται να υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας , δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια για την επιστροφή των μαθητών τον Σεπτέμβριο. Το πρώτο είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, με αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας. Η δεύτερη εναλλακτική είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με επίσης αυξημένα μέτρα προστασίας.

Έχει συζητηθεί το σενάριο για χρήση μάσκας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ανέφερε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως στο ραδιόφωνο parapolitika.gr στην εκπομπή του Δ. Τάκη.

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε ότι έχουμε εκπονήσει πολλά σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων με δύο από αυτά να είναι τα πιο βασικά σενάρια.

Τι ανέφερε η Νίκη Κεραμέως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Το ένα σενάριο είναι να ανοίξουμε κανονικά με πλήρη σύνθεση και με μέτρα προστασίας. Η μάσκα είναι ένα από τα μέτρα που έχει συζητηθεί χωρίς όμως να έχουν ληφθεί αποφάσεις και δεν έχουμε δει ακόμη λεπτομέρειες. Το δεύτερο σενάριο είναι να γίνει εκ περιτροπής διδασκαλία ενδεχομένως όπως λειτούργησαν τα σχολεία Μάιο και Ιούνιο. Όμως και σε αυτό το σενάριο έχουμε εναλλακτικές.
Το επικρατέστερο σενάριο είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά με μέτρα προστασίας και πρόληψης. Είμαστε ευέλικτοι σε όλα γιατί η πανδημία εξελίσσεται καθημερινά. Αν τυχόν υπάρξει κάποιο κρούσμα υπάρχει πρωτόκολλο και θα χρησιμοποιηθεί και η εξ αποστάσεως διδασκαλία. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που έχει συζητήσει η επιτροπή αλλά τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρουμε τον Αύγουστο. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά αρρωσταίνουν λιγότερο και μεταδίδουν λιγότερο τον ιό. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη νέα πραγματικότητα.

Διαβάστε: Τροπολογία: Άμεσα επιλογή νέων προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Π.Μ.Σ. “Εκπαιδευτική Πολιτική: Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Διοίκηση” 2020-21

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *