ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: “Είμαι ευτυχής που είχα το χρόνο να νομοθετήσω αλλαγές αλλά και να τις δω να υλοποιούνται”

Διάδωσέ το

Συνέντευξη στο Libre.gr και στον δημοσιογράφο Χρόνη Διαμαντόπουλο, παραχώρησε η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως. Αναφέρθηκε στις  μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον χώρο της εκπαίδευσης, στα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας και στο διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών. Η  Υπουργός δημοσίευσε αποσπάσματα από τη συνέντευξή της:

Η διαδικασία ατομικής αξιολόγησης θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση επιλογής των συμβούλων εκπαίδευσης, με πρώτους αξιολογούμενους τους νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς. Η αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού συστήματος εφαρμόζονται ήδη.

Οι εκλογικές διαδικασίες για τα Συμβούλια Διοίκησης ολοκληρώθηκαν σε 10 πανεπιστημιακά ιδρύματα με καθολική συμμετοχή των μελών ΔΕΠ, με το ποσοστό συμμετοχής να αγγίζει το 96%.

Είμαι ευτυχής που είχα το χρόνο να νομοθετήσω αλλαγές αλλά και να τις δω να υλοποιούνται. Η πρώτη χρονιά στο Υπουργείο Παιδείας ήταν χρονιά καίριων νομοθετικών προβλέψεων, η δεύτερη ήταν σημαντική για τις πιλοτικές εφαρμογές και η τρίτη ήταν χρονιά καθολικής εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Ελπίζω οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Όταν από τη μία υπάρχει η σταθερότητα, η υπευθυνότητα και η θετική πορεία προς τα εμπρός, που διασφαλίζει η ΝΔ, και από την άλλη η αβεβαιότητα, ο λαϊκισμός, η επιστροφή στο αποτυχημένο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Γι’ αυτό επιδιώκουμε την αυτοδυναμία.

Η συνέντευξη της κ. Κεραμέως  εδώ

Δείτε επίσης:

Το σχολείο που εφαρμόζει με επιτυχία διευρυμένο διάλειμμα 35 λεπτών

Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Δυο φορές αξιολόγηση για να γίνουν μόνιμοι

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …