ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως για τοποθετήσεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών (άρθρο 114): Δεν είναι κάτι καινούριο, ίσχυε  και τα προηγούμενα χρόνια

Διάδωσέ το

Οι προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι κάτι  που ίσχυε  και τα προηγούμενα χρόνια, δεν είναι κάτι καινούριο,  τόνισε η υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, αναφερόμενη στη νέα διάταξη (άρθρο 114) του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

Το σχετικό άρθρο του σχεδίου νόμου προβλέπει ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις, που αντικειμενικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την πρόσληψη προσωρινού αναπληρωτή, προσλαμβάνονται  ύστερα από δήλωση προτίμησης, ωρομίσθιοι με διάρκεια εργασίας έως 1 έτος, από τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης, με βάση σειρά κατάταξης και προτίμησης. Αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι, εκδίδεται τοπική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Τι είπε η  Υπουργός  Παιδείας

“Για τις τοποθετήσεις των ωρομίσθιων θα το επαναλάβω, είναι κάτι που ισχύει χρόνια. Έχω εδώ μπροστά μου τοποθετήσεις ωρομισθίων μουσικών επί κ. Γαβρόγλου. Οι τοποθετήσεις αυτές γίνονται μετά από εξάντληση του πίνακα και όταν θέλουμε να καλύψουμε θέσεις, όπως στα μουσικά σχολεία. Δεν είναι κάτι καινούριο και πιστεύω ότι όλοι θέλουμε  να καλύπτονται αυτά τα κενά  συγκεκριμένων ειδικοτήτων”

Τι προβλέπει ο ν. 4589/2019

5. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατά τις οποίες αντικειμενικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την πρόσληψη προσωρινού αναπληρωτή, προσλαμβάνονται, ύστερα από δήλωση προτίμησης σύμφωνα με την παράγραφο 2, ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως ενός (1) διδακτικού έτους.

Η πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών γίνεται από τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης βάσει της σειράς κατάταξης των υποψηφίων στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες, καθώς και των δηλωθεισών προτιμήσεων.

 

Δείτε επίσης

Αναπληρωτές: ειδική προκήρυξη για κάλυψη κενών στα σχολεία

Διάδωσέ το Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολεία Π.Ε. και Δ.Ε. από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *