ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως για Διδακτική: Τέλος το κάνω Ιστορία από σελίδα 5 μέχρι 7

Διάδωσέ το

“Από Σεπτέμβρη θα  έχουμε πολλές αλλαγές στα σχολεία”, είπε η υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως μιλώντας  σήμερα με τον Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Προσχολική Εκπαίδευση

Η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι το 100% των τετράχρονων παιδιών θα πηγαίνει στο νηπιαγωγείο από το νέο σχολικό έτος.

Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Μια μεγάλη αλλαγή φιλοσοφίας στο σχολείο θα φέρουν τα εργαστήρια δεξιοτήτων που θα δίνουν στα παιδιά μια πιο σφαιρική διαπαιδαγώγηση. Τα εργαστήρια αυτά από τον Σεπτέμβρη μπαίνουν μέσα στο ωρολόγιο πρόγραμμα, από το Δημοτικό έως το Γυμνάσιο, με θεματικές ενότητες όπως:   Ρομποτική, εθελοντισμός, οδική ασφάλεια, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση κ.α.,  είπε η κα Κεραμέως.

Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών για οτιδήποτε νέο

Οτιδήποτε νέο εισάγεται στο σχολείο θα συνοδεύεται από επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, είπε η υπουργός ενημερώνοντας ότι οι επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών για τα εργαστήρια δεξιοτήτων ξεκινούν  τέλη Μαϊου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οργανωτικός Γραμματέας ΔΟΕ: Όπου έχει εφαρμοστεί αξιολόγηση οδήγησε σε φυγή από την εκπαίδευση

Ενδεικτικό παράδειγμα για τη Διδακτική της Iστορίας από την Υπουργό Παιδείας

“Στα σχολεία μας θα έχουμε νέα προγράμματα σπουδών που θα δίνεται έμφαση στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, της βιωματικής μάθησης και  του συνδυασμού πηγών. Πρέπει να φύγουμε από το ένα και μοναδικό βιβλίο, να φύγουμε από το σήμερα, κάνοντας  Ιστορία σελίδα 5 με 7 και να πάμε σε προγράμματα σπουδών στα οποία καλείται ο  μαθητής να συνδυάσει πηγές. Όταν συνδυάζεις πηγές καλλιεργείς πολύ περισσότερο την κριτική σου σκέψη”

“Η νέα κατεύθυνση των προγραμμάτων σπουδών είναι η κριτική σκέψη, η ενσυναίσθηση, η βιωματική μάθηση , η συνδυαστική προσέγγιση προκειμένου να ωθήσουμε τα παιδιά στο  να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη”, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας

Δείτε επίσης

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Διάδωσέ το Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου Ένα κείμενο για γονείς… και όχι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *