ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως για διαδραστικούς πίνακες: Το ψηφιακό σχολείο είναι εδώ!

Διάδωσέ το

“Το ψηφιακό σχολείο είναι εδώ! Ο τρόπος μάθησης εκσυγχρονίζεται και οι ορίζοντες των παιδιών μας διευρύνονται” αναφέρει η κ. Ν. Κεραμέως  για τους διαδραστικούς πίνακες  στα σχολεία.

Η δημοσίευση της κ. Ν. Κεραμέως

Μια νέα εποχή ξεκινά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, καθώς 36.000 διαδραστικοί πίνακες αρχίζουν να εγκαθίστανται, σε κάθε τμήμα Λυκείου, Γυμνασίου, Ε’ και Στ’ Δημοτικού όλης της χώρας!

Ένα συναρπαστικό ψηφιακό παράθυρο διδασκαλίας ανοίγει σε κάθε σχολική αίθουσα για κάθε μαθήτρια, για κάθε μαθητή.

Σήμερα, μαζί με τα παιδιά του 7ου Δημοτικού Αγίων Αναργύρων, τον Πρωθυπουργό   και την Υφυπουργό  εγκαινιάσαμε τους νέους διαδραστικούς πίνακες.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν παρακολουθώντας τις δυνατότητες που τους παρουσίασαν οι εκπαιδευτικοί τους!

Ο τρόπος μάθησης εκσυγχρονίζεται και οι ορίζοντες των παιδιών μας διευρύνονται. Το έργο αυτό υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ψηφιακό σχολείο είναι εδώ!

Υπουργείο Παιδείας: 36.000 διαδραστικοί πίνακες ξεκίνησαν να παραδίδονται στα σχολεία

Οι πρώτοι από τους 36.000 και πλέον διαδραστικούς πίνακες ξεκίνησαν να παραδίδονται σε αίθουσες σχολείων όλης της χώρας από σήμερα, με τα πρώτα να εγκαθίστανται σε δημοτικό σχολείο στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, και της Υφυπουργού Ζέττας Μακρή.

Μαθητές της Ε’ τάξης Δημοτικού και εκπαιδευτικοί γνώρισαν τις δυνατότητες που προσφέρει ο τεχνολογικός εξοπλισμός, αξιοποίησαν ψηφιακά μαθησιακά αντικείμενα και προχώρησαν σε επίλυση προβλημάτων μαθηματικών και διαδραστικών ασκήσεων ιστορίας, ενώ μέσα από τρισδιάστατη απεικόνιση περιηγήθηκαν σε κτίρια της ρωμαϊκής εποχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Η χρήση των διαδραστικών συστημάτων στην εκπαίδευση προάγει την εκπαιδευτική καινοτομία και στοχεύει στην αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων για την προώθηση του μαθητοκεντρικού μοντέλου εκπαίδευσης. Η αλληλεπίδραση των μαθητών με το διαδραστικό μαθησιακό περιεχόμενο ενισχύει το ενδιαφέρον για μάθηση και τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ εξοικειώνει περαιτέρω τους μαθητές με την τεχνολογία και συντελεί στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης και δυνατότητας επίλυσης προβλημάτων.

Το έργο με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων μάθησης» εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης και αφορά σε προμήθεια περισσότερων από 36.000 διαδραστικών συστημάτων μάθησης, τα οποία θα εγκατασταθούν σε κάθε τμήμα Λυκείου, Γυμνασίου και Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού της χώρας. Η επένδυση αξιοποιεί κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU, με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης.

Την παράδοση και εγκατάσταση του διαδραστικού εξοπλισμού συμπληρώνει έργο στοχευμένης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, έργο δημιουργίας ψηφιακού/διαδραστικού εκπαιδευτικού περιεχομένου, και έργο υποστήριξης -helpdesk- για την συνεχή και αποτελεσματική υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα διαδραστικά συστήματα αποτελούνται από διαδραστικό πίνακα – οθόνη, ηλεκτρονικό υπολογιστή, ειδικό λογισμικό, υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και σχέδια μαθημάτων με δυνατότητα εμπλουτισμού.

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …