ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: Αξιολόγηση στους εκπαιδευτικούς και πολιτική ευθύνη για τους πολιτικούς

Διάδωσέ το

Η κα  Νίκη Κεραμέως μίλησε σήμερα στην εκπομπή “Αταίριαστοι” και αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του Δημόσιου Τομέα μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Παράλληλα απάντησε για το τι σημαίνει ο όρος “πολιτική ευθύνη” των πολιτικών, αφού προηγουμένως   η ίδια είπε “είμαστε ξεκάθαροι στο ότι έχουμε πολιτική ευθύνη διότι αυτό το τραγικό δυστύχημα συνέβη όταν είμαστε στο τιμόνι της χώρας ”

Διαβάστε παρακάτω τον διάλογο  της κας Κεραμέως με τον δημοσιογράφο

Δημοσιογράφος: Σε τέσσερα χρόνια που είστε κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει τελειώσει το έργο (ΟΣΕ)  είπε ο δημοσιογράφος και η υπουργός Παιδείας

Κεραμέως: Κύριε  Κούτρα έχετε δίκιο, για αυτόν το λόγο αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη σε όλα τα επίπεδα. Πρώτος ο πρωθυπουργός που βγήκε και ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και ανέλαβε προσωπικά την πολιτική ευθύνη και εν συνεχεία ο αρμόδιος υπουργός ο οποίος παραιτήθηκε. Έχουμε την ευθύνη γιατί είμαστε το τιμόνι της χώρας και γιατί δεν τρέξαμε όσα θα έπρεπε ενδεχομένως να τρέξουμε προκειμένου  να ολοκληρωθεί πλήρως το έργο. Είμαστε ξεκάθαροι στο ότι έχουμε πολιτική ευθύνη διότι αυτό το τραγικό δυστύχημα συνέβη όταν είμαστε στο τιμόνι της χώρας και για αυτό το λόγο υπήρξε ανάληψη πολιτικής ευθύνης.

Δημοσιογράφος: Ποτέ δεν έχω καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά; Τι πάει να πει πολιτική ευθύνη; Τι σημασία έχει η πολιτική ευθύνη αν έχουν πεθάνει 57;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Τι είναι η “πολιτική ευθύνη” σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: Υπάρχει η πολιτική ευθύνη κι υπάρχει και η υποκειμενική ευθύνη. Η πολιτική ευθύνη υπάρχει όταν έχεις την συνολική εποπτεία. Έχεις πολιτική ευθύνη όταν έχεις ένα σύστημα που δεν  λειτουργεί όπως έπρεπε να λειτουργήσει. Ξεκάθαρα!

Δημοσιογράφος: Και πολιτική και υποκειμενική και ατομική και όλα! Άμα κυβερνάς και έχεις τέσσερα χρόνια …

Κεραμέως: Ξαναλέω αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη αλλά πρέπει να τεθούν κάποια ερωτήματα

Στη συνέχεια η υπουργός Παιδείας, αφού ανέλυσε την έννοια της  “πολιτικής ευθύνης”, είπε: ” Eνα από τα μηνύματα που βγήκαν από αυτή την τραγωδία είναι πόσο δυναμικά οφείλουμε να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα. Θέλω να το συνδέσω και με ένα άλλο: στην εκπαίδευση εδώ και και δύο χρόνια έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση σε τρία επίπεδα, αξιολόγηση σχολείο, αξιολόγηση εκπαιδευτικού συστήματος και αξιολόγηση εκπαιδευτικών. Η ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών ξεκίνησε μετά από 41 χρόνια. Την Παρασκευή, μετά από την τραγωδία των Τεμπών, μετά από αυτό το μήνυμα (αξιολόγηση)  που βγαίνει τόσο ηχηρά, 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση που έλεγε θέλουμε αμέσως να καταργηθεί η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Άρα το μήνυμα που κατάλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταργηθεί η ατομική αξιολόγηση”.

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …