ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: Ανοδική ώθηση του εκπαιδευτικού συστήματος με τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Διάδωσέ το

Κεραμέως

“Έχουμε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία  σε κάθε Περιφέρεια της χώρας μας, με στόχο τον πειραματισμό στην εκπαίδευση, τη διάχυση καλών πρακτικών, την ώθηση ολόκληρου του εκπαιδευτικού συστήματος προς τα πάνω”, αναφέρει σε δημοσίευσή της η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Η δημοσίευση της  υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία αναλυτικά:

“Το 2019 παραλάβαμε έναν πλήρως απαξιωμένο θεσμό Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων, αποτέλεσμα της ιδεοληψίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η εξίσωση προς τα κάτω αποτελούσε κεντρική πολιτική επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης, για αυτό και επέλεξε να καταργήσει τα περισσότερα πρότυπα σχολεία της χώρας μας.

Η Αριστεία εξάλλου ήταν «ρετσινιά» για 4 χρόνια στην πατρίδα μας. Είχαμε υποσχεθεί ότι θα αποκαθιστούσαμε τον θεσμό. Τον αποκαταστήσαμε, τα Πρότυπα σχολεία ξεκίνησαν εκ νέου να λειτουργούν στη χώρα μας και επιπλέον διπλασιάσαμε συνολικά τον αριθμό των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων, από 60 σε 120, με τις αιτήσεις το 2022 να έχουν ξεπεράσει τις 17.000.

Τώρα, Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία υπάρχουν σε κάθε Περιφέρεια της χώρας μας, με στόχο τον πειραματισμό στην εκπαίδευση, τη διάχυση καλών πρακτικών, την ώθηση ολόκληρου του εκπαιδευτικού συστήματος προς τα πάνω. Και συνεχίζουμε!”

Δείτε επίσης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Ποιοι θα είναι σε Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο και Ιόνια Νησιά

ΦΕΚ: Εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …