ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: Αναβαθμίσαμε την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Διάδωσέ το

Μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια, η ριζική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ήταν στρατηγική μας επιλογή, αναφέρει η  υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως σε δημοσίευσή της. Αναδιαρθρώσαμε το τοπίο και το εκσυγχρονίσαμε συνδέοντάς το άμεσα με την αγορά εργασίας.

Αναλυτικά η δημοσίευση της κ Κεραμέως για την Επαγγελματική  Εκπαίδευση  και Κατάρτιση 

Μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια, η ριζική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ήταν στρατηγική μας επιλογή. Ένα ζωτικό κομμάτι της εκπαίδευσης που αφορά χιλιάδες νέες και νέους, μετατρέπεται από λύση ανάγκης για λίγους, σε ουσιαστική και συνειδητή επιλογή για πολλούς.

Αναδιαρθρώσαμε το τοπίο και το εκσυγχρονίσαμε συνδέοντάς το άμεσα με την αγορά εργασίας, με προσφερόμενες ειδικότητες που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, της οικονομίας, της χώρας.

Δημιουργήσαμε 25 Πρότυπα ΕΠΑΛ, 5 Θεματικά και 10 Πειραματικά ΙΕΚ και 3 Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης, ενώ επενδύσαμε σημαντικά στον εξοπλισμό των εργαστηρίων.

Στόχος μας, να δώσουμε στις νέες και στους νέους μας, σύγχρονες επαγγελματικές επιλογές, περισσότερες ευκαιρίες, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για τη χώρα μας.

Δείτε επίσης:

Ατομική αξιολόγηση: Ανησυχία για “διαρροές” αξιολογητών

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …